Takto ste šalát ešte nerobili: RECEPT som spoznala v reštaurácii a nič lepšie som nejedla – doma ho pýtajú stále!

3570

Vynikajúci recept na chutný čínsky šalát s fantastickou chuťou a jednoduchou prípravou. Recept z youtube vám ukáže, ako na to!

Potrebujeme:

Čínska kapusta – 300 g

Mrkva – 100 g

Uhorka – 150 g

Jarná cibuľka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Sezamové semiačka – 30 g

Sójová omáčka – 3 lyžice

Voda – 40 ml

Kukuričný škrob – 1 čajová lyžička

Postup:

Mrkvu nastrúhame – ideálne je nechať ju marinovať v sladko-kyslom náleve, ale môžete použiť aj čerstvú mrkvu, ktorú len nastrúhate, ochutíte soľou, korením, olejom a kvapkou octu.

Kapustu si nakrájame.

Rovnako nakrájame na kocky aj uhorku.

Sezamové semienka opečieme na suchej panvici.

K nakrájanej kapuste pridáme mrkvu a opečené semienka.

Vo vode rozmiešame škrob.

Na panvicu nalejeme sójovú omáčku.

Pridáme aj vodu so škrobom a necháme zredukovať.

Do zmesi pridáme nakrájanú uhorku a chvíľku necháme na panvici, aby sa spojila s omáčkou.

Vmiešame do zvyšku prísad, premiešame.

Pridáme aj jarnú cibuľku a šalát necháme odležať v chladničke aspoň na pol hodiny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

VIDEORECEPT

Témy:


Pridajte svoj komentár