Mäsové rezance so zeleninou na spôsob ČÍNY: Obed s výbornou chuťou hotový do 30 minút!

Výborný obed ako z reštaurácie.

U nás sa varí pravidelne, pretože je to rýchle a veľmi jednoduché.

 

 

Môžete obmieňať zeleninu, alebo podávať s rôznymi prílohami.

...

Potrebujeme:

500 g mäso (bravčové, kuracie, morčacie)

Marináda:

2 PL sójová omáčka

1 ks vajce

2 čl solamyl

1 čl cukor

1 čl korenie karí

štipka korenie čili

3 PL olej

Ďalej:

akákoľvek zelenina (čerstvá, mrazená)

olej na smaženie

solamyl + voda na zahustenie (voliteľné)

Postup:

Mäso pokrájame na 4 cm dlhé rezance.

 

 

Všetky prísady zmiešame v miske.

Vajce, solamyl, sójovú omáčku, cukor, koreniny, soľ, olej.

Pridáme mäso.

 

 

Dobre premiešame.

Necháme v chlade stáť 3 hodiny.

Ak nemáte čas, stačí aj 30 minút, ale čím dlhšie sa marinuje, tým je mäsko lepšie.

 

 

Pripravíme si panvicu, na ktorej rozpálime olej.

Mäso opečieme na horúcom oleji asi 8 min.

Pridáme nakrájanú cibuľu a premiešame.

 

 

Môžeme pridať rôznu zeleninu( ja dávam čerstvú zeleninu alebo mrazené zeleninové zmesi).

Podlejeme vodou asi 1 -2 dcl.

Dusíme domäkka.

 

 

Na konci môžeme ešte zahustiť, ale nie je to nutné.

Ja zahusťujem tak, že rozmiešam solamyl v troche vody, dám na panvicu a prevarím.

Podávame najčastejšie s ryžou.

 

 

Keď pridávam mrazenú zeleninu, pridávame ju až na konci.

Mrazenú zeleninu pripravím nasledovne: Mrazenú zeleninu s troškou vody dám na 500W do mikrovlnky asi na 5-6 min.

Potom na troške masla opražím a je krásne chrumkavá.

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels