Tento recept mám a robím už roky. Minule som pripravovala aj na slávnostný obed so zemiakovým šalátom a hostia si nevedeli vynachváliť. Odporúčam skutočne každému, veľká dobrota!
Potrebujeme:
400 g kuracieho, bravčového mäsa (dá sa urobiť aj z jemnej salámy)
4 vajcia
3 – 4 ks strednej cibule (nakrájané nadrobno)
4 lyžice zemiakového škrobu
1 lyžička soli
1 lyžičku čierneho korenia
1 lyžičku mletej papriky
1/2 lyžičky kari korenia
1 lyžicu sójovej omáčky
Olej na vyprážanie podľa potreby
Postup:
Kuracie (alebo iné) mäso nakrájame na rezance a dáme do misky, pridáme všetky prísady a všetko dobre premiešame. Môžeme robiť aj hneď, ale lepšie chutí odležané aspoň 1 hodinku v chladničke.
Medzitým si dáme variť nové zemiaky. Pripravíme teflónovú panvicu s olejom, na rozpálenú panvicu dávkujeme zmes a priamo na panvici si ju upravíme do tvaru rezňa. Smažíme z oboch strán dozlatista.
Podávame s oblohou čerstvej zeleniny a novými zemiaky s maslom posypané čerstvou pažítkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)