Cigánsky rezeň: Geniálne papanie za lacný peniaz, s ktorým budete žať úspech!

Tento recept mám a robím už roky. Minule som pripravovala aj na slávnostný obed so zemiakovým šalátom a hostia si nevedeli vynachváliť. Odporúčam skutočne každému, veľká dobrota!

Tento recept mám a robím už roky. Minule som pripravovala aj na slávnostný obed so zemiakovým šalátom a hostia si nevedeli vynachváliť. Odporúčam skutočne každému, veľká dobrota!

Potrebujeme:

400 g kuracieho, bravčového mäsa (dá sa urobiť aj z jemnej salámy)

4 vajcia

3 – 4 ks strednej cibule (nakrájané nadrobno)

4 lyžice zemiakového škrobu

1 lyžička soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku čierneho korenia

1 lyžičku mletej papriky

1/2 lyžičky kari korenia

1 lyžicu sójovej omáčky

Olej na vyprážanie podľa potreby

Postup:

Kuracie (alebo iné) mäso nakrájame na rezance a dáme do misky, pridáme všetky prísady a všetko dobre premiešame. Môžeme robiť aj hneď, ale lepšie chutí odležané aspoň 1 hodinku v chladničke.

Medzitým si dáme variť nové zemiaky. Pripravíme teflónovú panvicu s olejom, na rozpálenú panvicu dávkujeme zmes a priamo na panvici si ju upravíme do tvaru rezňa. Smažíme z oboch strán dozlatista.

Podávame s oblohou čerstvej zeleniny a novými zemiaky s maslom posypané čerstvou pažítkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)