plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už ste mali niekedy CIGÁNSKE rezne? Všetko stačí len zmiešať a dať na panvicu…Chutia úžasne!

Vynikajúce kuracie rezne "po cigánsky": Úplne iný spôsob prípravy, aký ste doteraz poznali!

Perfektný nápad na rýchly a veľmi, veľmi chutný obed z kuracieho mäska a vynikajúcej marinády.

 

 

Tieto rezne si zamilujete, pretože sú naozaj veľmi jemné a chutné.

Nám chutili viac, ako klasické rezne v trojobale.

 

 

Vďaka tomuto receptu z youtube si pripravíte naozaj chrumkavé kuracie rezne, ktoré ste doteraz pravdepodobne nepoznali.

 

Potrebujeme:

2 kuracie prsné rezne alebo 400 g

Na marinádu:

3 vajcia

1 veľkú cibuľu

1 PL sójovej omáčky

3 PL zemiakového škrobu

1 ČL soli

mleté korenie podľa chuti

1 ČL mletej sladkej papriky

1/2 ČL kari

olej na vyprážanie

Postup:

 

 

Prsné rezne umyjeme, očistíme od blaniek a narežeme na tenšie plátky. 

Do misky si pripravíme vajcia.

 

 

Pridáme cibuľu, sójovú omáčku, zemiakový škrob, soľ, mleté korenie podľa chuti, mletú papriku, kari.

Všetko poriadne premiešame.

 

 

Hotovú marinádu preložíme do veľkej uzatvárateľnej misky alebo nádoby.

Mäso ponoríme do marinády, zamiešame, nádobu uzavrieme.

Necháme marinovať v chladničke 1-2 hodiny.

 

 

Po vybratí z chladničky rezne v marináde dobre premiešame.

Na sporák si pripravíme panvicu s olejom na vyprážanie.

Rezne aj s marinádou postupne vyberáme z nádoby pomocou naberačky.

Rezne ukladáme na panvicu s rozohriatym olejom.

Z oboch strán ich vyprážame dozlatista.

 

 

Chutné rezne môžeme servírovať so zemiakmi, chlebom, prípadne zemiakovou kašou…

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes