plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cigánske placky: Geniálne jedlo za lacný peniaz, s ktorým budete žať úspech!

Rýchlo sa pripravia, dlho zostávajú mäkké, neabsorbujú veľa rastlinného oleja. Pripraviť ich môžete len tak alebo s ľubovoľnou náplňou podľa vášho výberu.

Mäkké a vzdušné placky na kefíre, ktoré sme pre vás našli na stránke napadovy.blog a môžete ich tiež nájsť pod názvom Cigánske placky.

Rýchlo sa pripravia, dlho zostávajú mäkké, neabsorbujú veľa rastlinného oleja.

Pripraviť ich môžete len tak alebo s ľubovoľnou náplňou podľa vášho výberu.

 

 

Potrebujeme:

Kefír, 500 ml;

Kyslá smotana, 2 lyžice;

Múka hladká, 800 g;

Soľ, štipka;

Cukor, 2 lyžice;

Sóda, 1 lyžička;

Rastlinný olej, 3 lyžice;

Vajce, 1ks

Na prípravu náplne potrebujete :

Zelenú cibuľku;

Natvrdo uvarené vajcia;

Strúhaný syr.

Postup:

 

 

Múku preosejeme.

Časť zmiešame so sódou, soľou, cukrom, vajcom, kyslou smotanou, rastlinným olejom.

Hmotu dobre premiešaame a pridáme kefír pri izbovej teplote.

Vymiesime cesto.

Tip :

múku pridvajte po častiach, cesto by malo byť mäkké a nelepivé, takže môžete použiť menej múky ako ja.

 

 

Cesto dáme do vrecka,

Následne dáme na 30 minút do chladničky.

Cesto rozdelíme na porcie na guľôčky, vyvaľkáme valčeko.

A teraz opečieme na rastlinnom oleji.

 

 

Ak robíte  placky s plnkou, potom cesto vyvaľkajte na tenko.

Potom vyložte plnku a zabaľte.

Vyvaľkajte valčekom.

 

 

Vezmite si ľubovoľnú náplň podľa svojich predstáv.

Kefír je možné nahradiť prírodným jogurtom, alebo kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes