plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cigánske kuriatko: Neskutočne chutné papanie s bohatou oblohou – u nás sa vyjedá priamo z plechu!

Tento recept poznám pod týmto názvom už dlhé roky - ide skutočne o skvelý recept na chrumkavé kuriatko s bohatou oblohou. Naši chlapi nikdy nevydržia, kým naložím na tanier. Len čo sa dopečie, hneď sú v kuchyni a vyjedajú priamo z plechu! :-)

Tento recept poznám pod týmto názvom už dlhé roky – ide skutočne o skvelý recept na chrumkavé kuriatko s bohatou oblohou. Naši chlapi nikdy nevydržia, kým naložím na tanier. Len čo sa dopečie, hneď sú v kuchyni a vyjedajú priamo z plechu! :-)

Potrebujeme:

1 kurča (alebo len stehienka, podľa toho, čo máte doma)

50 ml oleja

1 veľkú cibuľu

soľ, korenie, sladká aj pálivá paprika

200 g zemiakov nakrájaných na kolieska

100 g húb (nakrájaných na plátky)

2 ks papriky nakrájanej (ja som použila červenú papriku)

100 g slaniny

1 klobása

Slepačí vývar na podliatie

Na ozdobu petržlenovú vňať

Postup:

Kurča naporcujeme. Na panvici si speníme 1/2 cibuľky a opečeieme na nej krátko kúsky kuriatka. Vyberieme, osolíme a okoreníme – čierne korenie a paprika.

Do pekáča nasypeme druhú polovicu pokrájanej cibule,zemiaky, huby, papriky a anglickú slaninu. Osolíme a ochutíme petržlenovou vňaťou a bazalkou.

Podlejeme vývarom a pečieme v rúre domäkka.

Kuriatko chutí výborne a u nás sa dokonca vyjedá priamo  z pekáča!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes