Cigánske fašírky sú najšťavnatejšie, aké poznáme. Tajomstvo sa skrýva v špeciálnej prísade!

Pravdu povediac, nepodarilo sa nám zistiť, prečo sa táto delikatesa nazýva cigánskymi fašírkami. Zrejme však za to môže nádherná farebná obloha pripomínajúca typické róby, v ktorých Rómovia tancujú.

Tak či onak, chuťovo vás tieto fašírky doslova očaria. Takýto šťavnatý kúsok ste ešte nejedli! Prinášame vám báječný recept z mletého hovädzieho mäsa.

 

Potrebujeme

[line_list]

  • 700 g mletého hovädzieho mäsa
  • 3 ks cibule
  • 3 ks paradajok
  • polovica petržlena
  • 1 lyžička soli
  • približne 1/2 chleba
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kôpor
  • 150 ml mlieka
  • 2 lyžice slnečnicového oleja

[/line_list]

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup

  • Rozrežte bochník chleba na plátky, omočte ho v mlieku.
  • Rozmixujte cibuľu, cesnak, chlieb a soľ až kým cesto nebude celkom vláčne.
  • Uvarte paradajky očistené od kôry a pridajte k nim nasekanú petržlenovú vňať. Nechajte odstáť a rozmixujte.
  • Zmiešajte cesto, paradajky s bylinkami a hovädzieho mäso a vytvorte z nich karbonátky. Výsledný produkt dajte na vymastený plech a pečte pri teplote 220 stupňov po dobu 30 minút.

Ako prílohu možno podávať gratinovanú zeleninu či zemiakovú kašu.