Cigánska na pekáči s cesnakom a slaninkou: Lepšie mäsko ste dávno nejedli!

Pre všetkých milovníkov cigánskej pečienky. Ak aj vy patríte k fanúšikom tohto chutného pokrmu, prípadne hľadáte tip na chutný obed, ste na správnom mieste. Krkovička v cesnakovej marináde sa výborne dopĺňa s pečenou slaninkou a zemiačikmi. Dobrota nad dobrotami!

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

Bravčovú masť

Hladkú múku

Červenú papriku

Na marinádu:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

8 strúčikov cesnaku

Soľ, čierne mleté korenie

1, 5 kg zemiakov

2 cibule nakrájané na plátky

150 g slaninky

Postup:

Najskôr si pripravíme cesnakovú marinádu. Cesnakové strúčiky pretlačíme a zmiešame so soľou a korením. Pastu, ktorá nám takto vznikne natrieme na povrch každého plátku mäska a necháme marinovať v chladničke po dobu dvoch hodín. Medzitým si ošúpeme a nakrájame zemiaky a cibuľku. Slaninu nakrájame na kocky. Zapekaciu misu vymastíme masťou, vložíme do nej zemiaky cibuľku, slaninkou, ochutíme a prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 200 stupňov 40 minút.

Krkovičku vyberieme z chladničky a necháme chvíľu pri izbovej teplote. Potom obalíme v múke zmiešanej s červenou paprikou a sprudka z oboch strán osmažíme na panvici. Potom preložíme na zemiaky s cibuľou a slaninkou, odkryté pečieme pri teplote 200 stupňov ešte 25-30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: gasztroblogok