Potrebujeme:
5 bielkov
200 gramov kryštalového cukru
2 čajové lyžičky citrónu
50 gramov práškového cukru
detské piškóty alebo piškótové cesto
1 kus horká alebo mliečna čokoláda a maslo, alebo olej
Postup:
Bielka s cukrom a citrónovou šťavou šľaháme nad parou do peny tak dlho, pokiaľ sneh riadne nestuhne. Odstavíme, zľahka primiešame práškový cukor. Na plech rozložíme okrúhle piškóty alebo upečieme klasické piškótove cesto a vykrojíme kolieska. Cukrárskym vreckom formujeme špice, alebo kopčeky. Dáme ich do rúry zohriatej na 120°C na cca 3 minúty, aby sa trošku prisušili, ale nie je potrebné. Necháme vychladnúť, a potom polejeme čokoládou, ktorú si pripravíme rozpustením cery a čokolády (horká alebo mliečna, kto má akú radšej).
Do bielkov môžeme zľahka primiešať strúhané orechy, alebo strúhanú čokoládu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)