Zaručená prírodná pomoc na kašeľ a slabú imunitu: Overené, odskúšané – pár lyžičiek a choroba nemá šancu!

Červená cibuľa je chuťovo najjemnejšia zo všetkých druhov cibule, ktoré v kuchyni používame. Aj preto jej chuť krásne doladí šaláty a prílohy. Vedeli ste však, že červená cibuľa je aj veľmi prospešná pre vaše zdravie? Červená cibuľa obsahuje množstvo užitočných látok, ktoré v iných druhoch nenájdete. jej účinky ocenia najmä ľudia trpiaci ochoreniami pečene, kostí, kĺbov a ohromne sa hodí aj ľuďom trpiacim poruchami štítnej žľazy.


Silice, ktoré sa nachádzajú v cibuli majú antibiotické účinky a blahodarný vplyv na funkciu pečene. Sirup má  močopudný účinok, pomáha proti únave, posilňuje imunitu.  Pomáha pri zápche, nadúvaní, nespavosti, bolestiach hlavy, problémoch so žlčníkom. Pre svoje silné účinky saneodporúča ľuďom, ktorí trpia žalúdočnými alebo dvanástnikovými vredmi, zväčšenou štítnou žľazou alebo osoby, ktoré trpia hnačkami. Obsahuje vitamín E, B1, B2, B6 a beta – karotén. Sirup a šťava sa odporúča sa najmä pri očistných kúrach. Má antibakteriálne a protiplesňové účinky. Pomáha pri kašli, nádche, chrípke, zápaloch hrdla, zápaloch obličiek, močového mechúra a močových ciest, pomáha pri ťažkostiach s močením.

Červená cibuľa a jej účinky:

  • zlepšuje imunitu,
  • pomáha pri kašli, virózach a chrípke
  • urýchľuje regeneráciu pečene, odstraňuje škodliviny z tela,
  • podporuje a zrýchľuje trávenie -skvelá na chudnutie,
  • protizápalový efekt,
  • posilňuje žalúdok a črevá, upravuje črevnú mikroflóru,
  • obsahuje silné antioxidanty zo skupiny flavonoidov, je preto výbornou  prevenciou rakoviny,
  • rozpúšťa zrazeniny v krvi a čistí cievy,
  • prevencia kŕčových žíl, hemeroidov, artériosklerózy,
  • vďaka obsahu zinku, mangánu, kremíka a síry spevňuje vlasy a nechty,
  • obzvlášť dôležitá pre ženy po 40-tke – znižuje u nich riziko osteoporózy, najmä u žien po štyridsiatke.

Červená cibuľa nestráca cenné antioxidanty a živiny ani úpravou varom, zmení sa však jej farba a zmení sa pomer živín. Faktom teda ostáva, že najzdravšia je surová!


Ako si pripraviť sirup z červenej cibule?

Z vrchnej časti cibule odrežeme malú časť a do dužiny vyrežeme dostatočne hlbokú jamku, do ktorej pridáme 2 polievkové lyžice medu. Uložíme na tanier s trochou vody tak, aby sa v ňom neprevrátila (môžeme kvôli stabilite kúsok spodnej časti zarovnať) a postavíme tanier na parapetnú dosku. Ak sa bojíme že nám niečo do jamiek so sirupom spadne, prípadne sa obávame hmyzu, môžeme jamku prekryť akýmsi vrchnákom so zrezanej časti. Za 4 hodiny máme hotový liečivý sirup: užívajme ho po kávových lyžičkách 6x denne (deti po ½ kávovej lyžičky). Po spotrebovaní do otvoru znova pridáme 2 lyžice medu a postup môžeme opakovať až 2 dni, potom už musíme použiť novú buľvu. Nebude to síce potrebné, pretože tento liek nás vylieči za 2 dni z úporného kašľa, nádchy a bronchitídy.

...