Za pár centov nakŕmite celú rodinu. Tento cibuľový recept jednoducho nemá konkurenciu.
Našli sme ho pre vás na youtube.
Potrebujeme:
5 stredných cibúľ
1 veľký zemiak
2 vajcia
2 polievkové lyžice pšeničnej múky hladkej (40 gramov)
2 polievkové lyžice kukuričnej múky alebo pšeničnej krupice (40 gramov)
štipka petržlenovej vňate
1 lyžička soli, tymianu, čierneho korenia, kmínu a čili vločiek
Ak chcete odstrániť horkosť cibule: 1 liter vody 2 čajové lyžičky soli (16 gramov)
Na vyprážanie:
1 čajový pohár rastlinného oleja (90 ml)
Postup:
Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.
Aby sme odstránili horkosť cibule – vložte ju do misky, posypte soľou (2 lyžičky) a zalejte vodou.
Cibuľu dôkladne prepláchneme a vyberieme z kúpeľa.
Do misky k cibuli pridáme 2 vajcia.
Pridáme aj nastrúhaný zemiak.
Pridáme aj koreniny, obe múky.
Nakoniec pridáme aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
Dôkladne zamiešame.
Na panvici rozpálime olej.
Zo zmesi dávkujeme jednotlivé placky – môžeme si pomôcť menšou miskou, do ktorej navrstvíme trochu zmesi a vyklopíme na panvicu.
Opečieme z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: