zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Lacný zázrak proti nachladnutiu a chrípke: Budete sa cítiť lepšie už po prvom dni!

Ak budeme symptómy choroby ignorovať a dostatočne sa nepreliečime, choroba sa bude s nami ťahať oveľa dlhšie a môže vyústiť až do závažnejších komplikácií.

Každý z nás už zažil chrípku, kašeľ či prechladnutie. Hoci sa nejedná o vážne ochorenie, liečbu rozhodne netreba podceniť. Ak budeme symptómy choroby ignorovať a dostatočne sa nepreliečime, choroba sa bude s nami ťahať oveľa dlhšie a môže vyústiť až do závažnejších komplikácií. Najhorší je kašeľ, pretože náš organizmus zaťažuje, vyčerpáva a znižuje  našu schopnosť sústrediť sa. Navyše, ak si nedávame pozor, ľahko nakazíme aj našich blízkych či kolegov.

Dnes vám ukážeme jeden extra účinný domáci liek, ktorého účinky sa dostavia pomerne rýchlo a poradí si s kašľom, prechladnutím a dokonca aj s chrípkovými vírusmi. Pôsobí aj ako prevencia, urýchľuje liečbu a posilňuje imunitu.

Liek na kašeľ, nádchu a chrípku

Tento domáci liek si pripravíte jednoducho a rýchlo z bežne dostupných surovín. Potrebujete len cibuľu, med a citrónovú šťavu.

Cibuľa je známa svojim protizápalovým účinkom a funguje tiež ako prírodné antibiotikum. Pomáha vykašliavať hlieny a preto je veľmi účinným prírodným bojovníkom proti kašľu.

Med je jedným z najstarších prírodných medicín a poznali ich už naše staré mamy. Má antibakteriálne a antiseptické účinky, zmierňuje podráždenie a bolesť hrdla, urýchľuje hojenie.

Citrón je bohatým zdrojom vitamínu C, priaznivo pôsobí na imunitu a podporuje obranyschopnosť organizmu. Znižuje tiež tvorbu hlienu a priaznivo pôsobí pri liečbe nádchy, alebo chrípky.

Ingrediencie

1 PL medu

čerstvá šťava z 1 citróna

1,5 pohára vody (3 dcl)

1 cibuľa

Postup

1 Dajte variť vodu a keď zovrie, vložte do nej nakrájanú cibuľu. Na miernom ohni varte 10 – 15 minút.

2. Po dovarení odstavte zo sporáka a nechajte lúhovať 10 minút.

3. Roztok sceďte, pridajte doňho citrónovú šťavu a med a všetko dobre premiešajte.

4. Domáci liek je pripravený na konzumáciu.

Poznámka

Hoci sa varením zničia niektoré vitamíny v cibuli, vďaka tomu sa uvoľnia do vody protizápalové látky a látky, ktoré rozpúšťajú hlien. Vitamíny získate predovšetkým z citrónu. Ak máte doma odšťavovač, cibuľu miesto varenia radšej odšťavte. Tak sa zachovanú všetky jej prospešné látky. Ak chcete ešte zosilniť účinok tohto lieku, môžete k cibuli pridať trochu zázvoru a povariť spolu s ňou. Alebo ho takisto odšťavte.

Užívanie

Tento prírodný liek by ste mali užívať 2 až 3-krát denne až do vyliečenia príznakov choroby. Budete milo prekvapení, ako rýchlo účinkuje.

Najlepšie tipy pre zdravie