Najchutnejší CIBUĽOVÝ recept, aký som kedy jedol: Každý ho chce vyskúšať – stokrát lepšie ako zemiakové placky!

Za pár centov nakŕmite celú rodinu.

Tento cibuľový recept jednoducho nemá konkurenciu.

 

 

Našli sme ho pre vás na youtube.

...

Potrebujeme:

5 stredných cibúľ

1 veľký zemiak

2 vajcia

2 polievkové lyžice pšeničnej múky hladkej  (40 gramov)

2 polievkové lyžice kukuričnej múky alebo pšeničnej krupice (40 gramov)

štipka petržlenovej vňate

1 lyžička soli, tymianu, čierneho korenia, kmínu a čili vločiek

Ak chcete odstrániť horkosť cibule: 1 liter vody 2 čajové lyžičky soli (16 gramov)

Na vyprážanie:

1 čajový pohár rastlinného oleja (90 ml)

Postup:

Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.

 

 

Aby sme odstránili horkosť cibule – vložte ju do misky, posypte soľou (2 lyžičky) a zalejte vodou.

Cibuľu dôkladne prepláchneme a vyberieme z kúpeľa.

Do misky k cibuli pridáme 2 vajcia.

 

 

Pridáme aj nastrúhaný zemiak.

Pridáme aj koreniny, obe múky.

Nakoniec pridáme aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.

 

 

Dôkladne zamiešame.

Na panvici rozpálime olej.

 

 

Zo zmesi dávkujeme jednotlivé placky – môžeme si pomôcť menšou miskou, do ktorej navrstvíme trochu zmesi a vyklopíme na panvicu.

Opečieme z oboch strán dozlatista.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn