Cibuľové krúžky v pivnom cestíčku – bez smaženia

Skvelá pochúťka v zdravom prevedení. Bez vyprážania a klasického trojobalu. Doprajte si zdravšiu avšak nemenej chutnú verziu obľúbeného chrumkavého pokušenia. A k tomu vynikajúcu domácu omáčku, ktorá cibuľovým krúžkom dodá ten správny šmrnc.

Skvelá pochúťka v zdravom prevedení. Bez vyprážania a klasického trojobalu. Doprajte si zdravšiu avšak nemenej chutnú verziu obľúbeného chrumkavého pokušenia. A k tomu vynikajúcu domácu omáčku, ktorá cibuľovým krúžkom dodá ten správny šmrnc.

Potrebujeme:

2 lyžice repkového oleja (príp. slnečnicového)

¼ šálky hladkej múky

1 lyžicu kukuričného škrobu

½ lyžičky sušeného cesnaku

¼ kajenského korenia (príp. čierne mleté korenie)

...

¼ lyžičky soli

½ šálky piva

1 šálka jemnej kukuričnej múky

Olej na potretie plechu

Cesnakovo-papriková omáčka

1 strúčik cesnaku

Štipku soli

¼ šálky nakrájaných červených paprík, ktoré najskôr opečieme na panvici

1/3 hrnčeka majonézy (najlepšie nízko-tučnej)

Postup:

Rúru nastavíme na 230 stupňov a pripravíme plech na pečenie, ktorý potrieme olejom.

Vo väčšej miske zmiešame hladkú múku, kukuričný škrob, cesnak, korenie a soľ. Pridáme pivo a premiešame.

Cibuľu si nakrájame na kolieska. Kukuričnú múku nasypeme do polievkového taniera. Cibuľové krúžky najskôr obalíme v cestíčku a následne v kukuričnej múke.

Obalené krúžky preložíme na pripravený plech, pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 12 minút, pokým nie sú na povrchu zlatisté. Potom krúžky otočíme, pokvapkáme olejom a pečieme ďalších 10 -12 minút.

Majonéza: prelisovaný cesnak zmiešame so soľou, paprikou a majonézou.

Hotové cibuľové krúžky podávame s domácou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: eatingwell