plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cibuľáky – lacná a výborná náhrada pečiva starých materí: Plný plech vás vyjde len na pár centov!

Cibuľové koláče – lacné a výborné jedlo, ktoré je skvelé aj ako náhrada pečiva.

Potrebujeme na 10 kusov:

  • 30 g droždia
  • 3/4 šálky teplej vody
  • čajová lyžička cukru
  • 2 poháre hladkej  múky
  • štipku soli
  • 2 lyžice oleja

plnka (do originálnej plnky išla len cibuľa, toto je moja úprava):

  • paradajkový pretlak
  • syr
  • klobása
  • 5 cibúľ (+ 2 lyžice oleja na vyprážanie)
  • 3/4 pohárov vody

Postup:

Nasypte múku do veľkej misy, urobte v strede jamku. Nalejte do nej vodu, rozdrvte droždie a pridajte cukor. Primiešajte trochu múky a nechajte vyjsť kvások 10 minút. Pridajte štipku soli a pridajte zvyšok vody. Všetky zložky dôkladne premiešajte. Pri miesení cesta pridajte olej. Miesime, kým sa cesto nezačne odliepať od krajov misky – necháme kysnúť 30 minút.

Nakrájajte cibuľu na tenké krúžky a osmažte na panvici na dvoch polievkových lyžiciach oleja. Pridajte trochu vodu, ochuťte a dusíme, kým sa voda neodparí. Klobásku nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Syr nastrúhame. Pretlak rozriedime s trochou vody.
Cesto rozdelíme na 10 kusov, vytvoríme z neho guľôčky a tie roztlačíme. Potom ich uložíme na plech v dostatočných  rozostupoch. Potrieme pretlakom, pridáme časť cibule, potom syr alebo druhú vrstvu pretlaku + klobása + cibuľu + syr.

Nechajte placky narásť 15 minút. Počas tejto doby, vyhrejte rúru na 220 stupňov C. Pečieme 15 – 20 minút (skontrolujeme, č sú placky upečené). Podávajte teplé, ale aj keď sú studené, sú tiež veľmi chutné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kuchniana5

Najlepšie recepty na dnes