Cibuľové koláče – lacné a výborné jedlo, ktoré je skvelé aj ako náhrada pečiva.
Potrebujeme na 10 kusov:
- 30 g droždia
- 3/4 šálky teplej vody
- čajová lyžička cukru
- 2 poháre hladkej múky
- štipku soli
- 2 lyžice oleja
plnka (do originálnej plnky išla len cibuľa, toto je moja úprava):
- paradajkový pretlak
- syr
- klobása
- 5 cibúľ (+ 2 lyžice oleja na vyprážanie)
- 3/4 pohárov vody
Postup:
Nasypte múku do veľkej misy, urobte v strede jamku. Nalejte do nej vodu, rozdrvte droždie a pridajte cukor. Primiešajte trochu múky a nechajte vyjsť kvások 10 minút. Pridajte štipku soli a pridajte zvyšok vody. Všetky zložky dôkladne premiešajte. Pri miesení cesta pridajte olej. Miesime, kým sa cesto nezačne odliepať od krajov misky – necháme kysnúť 30 minút.
Nechajte placky narásť 15 minút. Počas tejto doby, vyhrejte rúru na 220 stupňov C. Pečieme 15 – 20 minút (skontrolujeme, č sú placky upečené). Podávajte teplé, ale aj keď sú studené, sú tiež veľmi chutné.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kuchniana5