Cibuľa nikdy nechutila takto dobre: Naplňte ju podľa tohto receptu mäsovou zmesou a budete nadšení!

Neuveríte, aké chutné jedlo sa dá vyčarovať z obyčajnej cibule. 

Stačí ju naplniť chutnou plnkou, podliať omáčkou a netradičná dobrota je na svete.

Každý, kto ochutnal, si pochvaľoval!

 

Tento originálny recept z youtube si odložte.

...

Potrebujeme:

9 kusov cibule

300 g mletého mäsa

1 cibuľu

1 šálku ryže

pol pohára bulguru

10 vetvičiek petržlenu

3 strúčiky cesnaku

60 ml oleja

1 ČL paradajkovej pasty

soľ

čierne mleté korenie

čili

sušenú mätu

Na omáčku:

1 PL paradajkovej pasty

60 ml olivového oleja

2 poháre horúcej vody

1 ČL soli

50 g masla

petržlenovú vňať na ozdobenie

Postup:

Cibuľu si ošúpeme a cez stred narežeme asi do polovice (neprerežeme celú cibuľu na polovicu, len narežeme).

 

 

Do prázdneho hrnca so širokým dnom naukladáme cibuľu vedľa seba.

Zalejeme horúcou vodou tak, aby bola úplne ponorená. 

Hrniec dáme na sporák a varíme 15 – 20 minút. 

 

 

Medzitým si pripravíme mäsovú plnku.

Do misy si dáme mleté mäso a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu.

V sitku si prepláchneme bulgur s ryžou a pridáme ho k mäsu a cibuli.

Pridáme  nasekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, olej, paradajkovú pastu, aj koreniny.

Všetko spolu dobre premiešame.  

 

 

Keď je cibuľa mäkká, vyberieme ju na tanier a rozoberieme ju na jednotlivé vrstvy. 

Cibuľu naplníme mäsovou plnkou a ukladáme vedľa seba do hrnca so širokým dnom.

Navrch naukladáme petržlenovú vňať a zmiešame si všetky zložky na omáčku, ktorou cibuľu následne zalejeme. 

Na vrch ešte naukladáme kúsky masla, všetko prikryjeme tanierom a následne aj pokrievkou. 

Hrniec dáme na sporák a na slabom ohreve dusíme asi 45 – 55 minút. 

Necháme mierne vychladnúť a podávame.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels