Cibuľa plnená mletým mäsom a vajíčkom: Výdatné, rýchle jedlo, ktoré vás zasýti a chutí skvele!

Nikdy by som neverila, že cibuľa môže chutiť tak luxusne.

Vyskúšajte toto nevšedné rýchle jedlo z youtube, ktoré vás zasýti a rozvonia celý dom tak, že aj susedom sa zbiehajú slinky. 

Vyskúšajte tento vynikajúci a hlavne originálny recept.

Potrebujeme:

3-4 červené cibule (môžeme použiť aj obyčajnú cibuľu)

2 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 papriky

soľ

korenie

provensálske bylinky

150 g sherry paradajok

250 g mletého mäsa

3-4 vajcia (rovnaký počet ako cibule)

petržlen

30-40 g tvrdého syra

Postup:

Hornú časť cibule odrežeme asi v jednej tretine.

A vyrežeme do nej dutinu.

Cibuľu, ktorú sme vyrezali zvnútra, nadrobno nakrájame a dáme do menšej misky.

Nakrájanú cibuľu dáme orestovať na panvicu, pridáme prelisovaný cesnak a zmes zamiešame.

Polovicu papriky nakrájame na malé kúsky, vložíme ju do panvice.

Pridáme soľ, korenie a provensálske bylinky.

Pridáme aj nakrájané cherry rajčiny.

Nakoniec pridáme mleté mäso.

Mleté mäso  tiež ochutíme soľou, bylinkami a korením.

Všetko spolu dobre premiešame.

Zmes dusíme do mäkka.

Do misky si pripravíme vajcia, z ktorých oddelíme žĺtky do ďalšej misky.

Bielky z vajec vylejeme do mäsovej zmesi, pridáme nadrobno nakrájaný petržlen a zamiešame.

Mäsovou zmesou naplníme vydlabanú cibuľu a vrch prekryjeme žĺtkom.

Takto pripravené vložíme do jenskej misy.

Dáme piecť na 40 minút pri teplote 200°C.

Tvrdý syr nastrúhame na jemnom strúhadle.

Posypeme ním upečené cibule, ktoré potom dáme dopiecť ešte na 5 minút, kým sa neroztečie syr.

Chutné jedlo môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay