plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cibuľa chutí lepšie ako mäso: Prečo som skôr nevedel o tomto famóznom recepte!

Jeden z najpozoruhodnejších receptov, aký ste ešte nechutnali.

Tento recept som pripravoval cez víkend, keďže sme chceli vyskúšať niečo chutné a hlavne netradičné, a všetci sa zalizovali až za ušami.

 

 

Vynikajúci recept na plnené zapekané placky z youtube kanála viele Rezepte.

Potrebujeme:

4 fialové cibule

4 vajcia

2 zemiaky

soľ

korenie

4 PL múky

olej na vyprážanie

2 veľké paradajky

veľký zväzok kôpru

syr

pálivú papriku (voliteľné)

Postup:

Cibuľu nakrájame a vložíme do hlbokej misy.

Pridáme vajcia a dôkladne premiešame.

 

 

Umyté a ošúpané zemiaky na hrubo nastrúhame.

Pridáme ju do misy.

Zmes posolíme a posypeme korením.

 

 

Nakoniec pridáme múku a vareškou všetko spolu zamiešame.

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme zmes.

A roztiahneme ju do tvaru placky.

 

 

Rajčiny narežeme, vložíme do misy a zalejeme vriacou vodou (viď video).

Potom rajčiny preložíme do misy s ľadovou vodou.

 

 

Rajčiny ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.

Placky smažíme do zlatista z oboch strán.

 

 

Z rajčín cez sitko vytlačíme šťavu a dužinu vložíme do samostatnej misky.

Potom pridáme nasekaný kôpor, nastrúhaný syr a všetko spolu premiešame.

 

 

Placku vložíme do sklenenej formy na pečenie.

Nanesieme na ňu rajčinovú zmes.

 

 

Takto na seba navrstvíme aj ostatné placky so zmesou.

Poslednú placku na vrchu posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

A pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

Po upečení môžeme cibuľovú delikatesu servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes