Cibuľa a bobkový list – liek na VŠETKY respiračné choroby: Tu je RECEPT!

Málokto vie, že spojenie cibule a bobkového listu dokáže skutočne úžasné veci v oblasti boja proti respiračným chorobám a virózam.

Neváhajte a nasaďte túto dvojku už pri prvých príznakoch.

Ak chcete posilniť liečivý účinok, Alexis Tejeda radí – pridajte aj med.

Choroba nemá šancu!

Najlepšie spojenie proti virózam a chorobám dýchacích ciest

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cibuľa je jedným z najúčinnejších prírodných pomocníkov pri liečení viróz, ale aj na podporu imunity.

Obsahuje vitamíny B1, B2, C, je bohatá na kyselinu listovú, vitamín E a karotény.

Nachádza sa v nej takisto železo, zinok, síra, fosfor, sodík, vápnik, draslík, horčík, meď aj jód.

Obsahuje tiež liečivé silice, ktoré majú pozitívny vplyv na srdce a krvný obeh.

Konzumácia cibule teda prospieva pri prevencii proti infarktu, či vysokému tlaku.

Pre celkové zdravie sa odporúča jej konzumácia na pravidelnej báze.

 

 

Bobkový list má v boji s kašľom a zápalmi významné slovo.

Spomeňme antibakteriálny, antivirúsový a silný protizápalový efekt bobkového listu.

Na chrípku čaj, na kašeľ a problémy s dýchaním a prieduškami je výborný aj ako sirup.

 

Med je obľúbený nielen ako prírodné sladidlo, ale najmä pre svoje liečivé účinky.

Pôsobí rovnako dobre pri prevencii, ako aj liečbe a poskytuje okamžitú úľavu pri dráždivom kašli. Med je ľudovo nazývaný aj prírodné zlato.

Obsahuje nespočetné množstvo vitamínov, napríklad A, B1, B2, B6, B12, ale tiež vápnik, fosfor, draslík, sodík, železo, voľné organické kyseliny a aminokyseliny. 

Okrem toho, že je takmer nepostrádateľný v boji proti kašľu pôsobí priaznivo aj pri hojení rán, detoxikácii organizmu, pri liečbe tráviacich ťažkostí, ako prevencia proti rakovine a pri ochoreniach srdca.

 

 

Cibuľový čaj s bobkovým listom a medom proti kašľu a nachladnutiu

Čaj je dobré nasadiť už pri prvých príznakoch respiračných ťažkosti.

 

Potrebujete:

 

1 veľkú cibuľu

½ l vody

2 bobkové listy

med

Postup:

 

Ošúpanú a nakrájanú cibuľu zalejte vodou, pridajte natrhaný bobkový list, dajte na plameň a od bodu varu varte 10 minút.

Potom odstavte a nechajte 10 minút prikryté lúhovať.

Sceďte a pite dňa.

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár