Chytrý koláčik: Z jedného cesta sa počas pečenia vytvoria tri vrstvy!

Tento koláčik je sladkým fyzikálnym úkazom. Do rúry vložíte jednoliate cesto a vyberiete dezert s perfektne oddelenými vrstvami krému, smotany a mäkkého korpusu.

Tento koláč je pre mňa vždy malým zázrakom. Veď posúďte sami, stačí spojiť ingrediencie v miske, navrstviť na plech a keď ho vyberiete z rúry nájdete perfektne oddelenú krémovú, smotanovú vrstvu a korpus. Jednoducho chytrý koláč s vynikajúcou chuťou, na ktorého prípravu stačí len 5 ingrediencií.

Potrebujeme:

8 vajec

300 g kryštálového cukru

10 lyžíc hladkej múky

250 g margarínu (alebo masla)

1 liter mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Voliteľné: 1 lyžička vanilkového extraktu, trocha čerstvej citrónovej kôry

Postup:

Margarín rozpustíme a necháme vychladnúť.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.

K žĺtkom pridáme preosiatu múku, roztopený margarín, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a postupne pridávame mlieko.

V inej miske vyšľaháme bielky na tuhý sneh a ten postupne vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Cesto navrstvíme na plech s rozmermi (20×30 cm), ktorý sme si vymazali maslom a posypali múkou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 165 stupňov 1 hodinu.

zdroj: coolinarika