Tento koláč je pre mňa vždy malým zázrakom. Veď posúďte sami, stačí spojiť ingrediencie v miske, navrstviť na plech a keď ho vyberiete z rúry nájdete perfektne oddelenú krémovú, smotanovú vrstvu a korpus. Jednoducho chytrý koláč s vynikajúcou chuťou, na ktorého prípravu stačí len 5 ingrediencií.
Potrebujeme:
8 vajec
300 g kryštálového cukru
10 lyžíc hladkej múky
250 g margarínu (alebo masla)
1 liter mlieka
Voliteľné: 1 lyžička vanilkového extraktu, trocha čerstvej citrónovej kôry
Postup:
Margarín rozpustíme a necháme vychladnúť.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
K žĺtkom pridáme preosiatu múku, roztopený margarín, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a postupne pridávame mlieko.
V inej miske vyšľaháme bielky na tuhý sneh a ten postupne vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Cesto navrstvíme na plech s rozmermi (20×30 cm), ktorý sme si vymazali maslom a posypali múkou.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 165 stupňov 1 hodinu.
zdroj: coolinarika