CHYTRÉ šišky z kyslej smotany – na panvici netreba otáčať: Nikdy v živote som ich nemala tak rýchlo hotové, chuť úžasná!

Ak ponecháte týmto šiškám v oleji dostatok priestoru, budú sa samé otáčať vtedy, keď už sú z jednej strany dostatočne upečené – preto ich voláme chytré šišky.  Chutia výborné a hotové sú úplne bez práce.

Postup:

(hrnček = 2,5 dl)

  • 2 hrnčeky múky,
  • 2 vajcia,
  • 1 balenie prášku do pečiva,
  • 280 g kyslej smotany alebo jogurtu (smotana so mnou)
  • 2-3 lyžice cukru,
  • olej na pečenie.

Postup:

Všetky prísady sa zmiešajú v miske. Pomocou lyžice nahádžeme do horúceho oleja.

Cesto sa samo v oleji otočí, keď sú šišky z jednej strany opečené. Potom už stačí len vytiahnuť z oleja, tieto šišky vám dajú samé vedieť, že sú už dostatočne prepečené.