Ak ponecháte týmto šiškám v oleji dostatok priestoru, budú sa samé otáčať vtedy, keď už sú z jednej strany dostatočne upečené – preto ich voláme chytré šišky. Chutia výborné a hotové sú úplne bez práce.
Postup:
(hrnček = 2,5 dl)
- 2 hrnčeky múky,
- 2 vajcia,
- 1 balenie prášku do pečiva,
- 280 g kyslej smotany alebo jogurtu (smotana so mnou)
- 2-3 lyžice cukru,
- olej na pečenie.
Postup:
Všetky prísady sa zmiešajú v miske. Pomocou lyžice nahádžeme do horúceho oleja.
Cesto sa samo v oleji otočí, keď sú šišky z jednej strany opečené. Potom už stačí len vytiahnuť z oleja, tieto šišky vám dajú samé vedieť, že sú už dostatočne prepečené.