plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto spôsobuje, že sú bravčové rezne tvrdé ako podrážka: Vieme, ako to napraviť!

Ak sa vám klasický bravčový rezeň nie vždy vydarí, je tvrdý alebo málo šťavnatý, nebojte sa.

 

 

Najčastejšie je to kvôli nesprávnej príprave mäsa, čo sa dá ale ľahko napraviť.

Pozrite sa, čo robiť, aby boli bravčové rezne vždy dokonalé, jemné a chutné. 

 

 

Vyskúšajte tento postup z portálu przyslijprzepis a rezne už nikdy nebudete pripravovať inak!

Ak sa priemerného Slováka spýtate, čo by si dal na nedeľný obed, odpoveď si ľahko domyslíte – najčastejšie to bude bravčový rezeň.

Toto jedlo patrí medzi absolútnu klasiku našej kuchyne a teší sa veľkej obľube.

 

 

Hoci má tento recept vyše 160 rokov, rady v ňom obsiahnuté stále platia.

Pozrite sa, ako pripraviť bravčové rezne, aby boli šťavnaté

Správna marináda na bravčové rezne

Vždy by ste mali začať marinádou, pretože tá zaručí správnu mäkkosť a šťavnatosť mäsa.

 

 

Veľa ľudí bravčové rezne pred vyprážaním vôbec nemarinuje a o veľa prichádzajú.

Navyše sa príprava rezňov často obmedzuje len na ich posypanie soľou a korením.

Toto je veľká chyba!

Ak bravčové rezne osolíte a hneď ich nevysmážate, soľ vytiahne vlhkosť a rezne budú tvrdé a suché ako porážky.

 

 

Preto sa oplatí aspoň pár hodín (a najlepšie deň) pred vyprážaním mäso na rezne namočiť do marinády.

Odporúčame ju pripraviť napríklad z horčice s pridaním cesnaku, majoránu, kečupu a oleja.

Klepanie bravčových rezňov

Viete, prečo treba mäso pred vyprážaním naklepať, alebo to robíte zo zvyku?

 

 

Táto akcia má svoje opodstatnenie.

Tenké rezne sa lepšie vypražia, vďaka čomu zostanú šťavnaté, chrumkavé a mäkké.

Vždy používajte tĺčik a fóliu, aby ste zabránili striekaniu kúskov mäsa po celej kuchyni.

Rezne sa oplatí klepať aj na sklenenej alebo plastovej doske na krájanie, nie drevenej.

 

 

Drevo sa od mäsa veľmi ťažko čistí – môže sa dostať medzi medzery a baktérie na mäse sa prenesú na ďalšie potraviny, ktoré budete na doske krájať.

Tuk na vyprážanie bravčových rezňov

Ďalšou dôležitou vecou je tuk.

Vyprážate radšej na oleji alebo masti?

 

 

Väčšina kuchárov odporučila na tento účel použiť bravčovú masť a vedia prečo!

Tento druh tuku zabezpečí mäsu nielen mäkkosť a jemnosť po vyprážaní, ale aj jeho vynikajúcu chuť.

Bravčová masť zvýrazní arómu mäsa a bravčové rezne chutia naozaj výnimočne.

 

 

Dôležité je aj množstvo tuku v panvici.

Nie je potrebné šetriť.

Bravčové rezne nie sú diétne jedlo a mali by sa vyprážať v dostatočnom množstve tuku.

Ak chcete, aby chutili čo najlepšie a boli šťavnaté, tukom na vyprážanie šetriť nemôžete.

Vďaka týmto zásadám budú vaše rezne dokonalé. 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes