Chuťovo zaujímavé slané pirohy plnené zemiakmi: Všetci v okolí po ochutnaní odo mňa žiadali recept!

Pripravte si mäkké a veľmi nadýchané pirohy, ktoré sa dajú pripraviť s akoukoľvek náplňou.

Vyskúšajte túto pochúťku s jemnou zemiakovou plnkou na obed a budete nadmieru spokojní.

 

 

Jemné plnené pirohy vďaka receptu z portálu souspark.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

200 ml vody

200 ml mlieka

1 PL cukru

1,5 lyžičky soli

10 g sušeného droždia

100 g masla

700 g polohrubej múky

5 zemiakov

1 cibuľu

zeleninu podľa chuti

bylinky

Postup:

V malom  množstve teplého mlieka rozpustíme cukor a droždie.

Keď sa vytvorí pena, zmes zalejeme vriacou vodou a zvyškom teplého mlieka.

Pridáme soľ, rozpustené maslo a všetko premiešame.

 

 

Po častiach nasypeme preosiatu múku a vymiesime vláčne a mäkké cesto.

Nepridávame veľa múky, je lepšie dôkladne miesiť, aby sa hmota nezvlnila.

 

 

Cesto zakryjeme.

Dáme odstáť na teplé miesto na 1 – 1,5 hodiny.

Uvarené zemiaky roztlačíme v miske na kašu.

Pridáme vyprážanú cibuľu a zeleninu.

 

 

Pirohy formujeme tak, že si stôl a ruky pomastíme rastlinným olejom, aby sa nám cesto nelepilo.

Do stredu pridáme zemiakovú plnku.

Zrolujeme a vypražíme ich na rastlinnom oleji alebo upečieme v rúre pri teplote 180°C.

 

 

Dozlatista vysmažené pirohy môžeme servírovať.

Tip redakcie:

Namiesto zemiakovej plnky môžete použiť napríklad vajíčka, tvaroh, mleté mäso, huby, pečeňovú paštétu…

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay