Pečené kuracie stehná v chrumkavom cestíčku podľa osvedčeného tureckého receptu.
Po prvom vyskúšaní sme si ich okamžite všetci zamilovali.
Výnimočný recept na lahodné kuracie stehná z youtube kanála Zdrowe i smaczne przepisy.
Potrebujeme:
250 ml vody
1 ČL soli
1 vajce
500 g múky
10 kuracích stehien
soľ
mleté čierne korenie
korenie na kura
zmes papriky
sójovú omáčku (podľa chuti)
maslo
1 cibuľu
sezam
Na šalát:
2 PL kyslej smotany
1 PL majonézy
kôpor
1 strúčik cesnaku
1/2 uhorky
trochu soli
Postup:
Do hlbokej misy nalejeme vodu.
Pridáme soľ, vajce a metličkou vymiešame.
Potom preosejeme múku.
Špachtľou premiešame a rukou vymiesime cesto.
Cesto prekryjeme utierkou a necháme 20 minút odpočívať.
Do samostatnej hlbokej misy vložíme kuracie stehná.
Posolíme, posypeme čiernym korením, kuracím korením a zmesou papriky.
Pridáme sójovú omáčku, dobre rozotrieme a necháme 30 minút pôsobiť.
Cesto prekrojíme na dve rovnaké časti.
Potom cesto preložíme na pomúčený stôl a valčekom rozvaľkáme.
Rozvaľkané cesto potrieme rozpusteným maslom a preložíme na polovicu.
Potom potrieme do polovice a cesto zrolujeme.
To isté zopakujeme aj s druhou polovicou cesta.
Každé cesto nakrájame na 5 častí.
Z každého kúska cesta v rukách vymiesime placku.
Na tvrdej podložke roztiahneme cesto prstami a položíme naň nakrájanú cibuľu.
Kuracie stehno zabalíme do cesta a okraje prištipneme prstami (viď video).
Stehná poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto na stehnách potrieme roztopeným maslom.
Potom posypeme sezamovými semiačkami.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 50 minút pri teplote 200°C.
Do menšej misky pridáme smotanu.
Ďalej pridáme majonézu, nasekaný kôpor a na jemno nakrájaný cesnak.
Nakoniec pridáme na jemno nastrúhanú uhorku, soľ a dôkladne zamiešame.
Hotové kuracie stehná servírujeme s osviežujúcim šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: