plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chutný, rýchly a bez pečenia: Opäť jeden dezert, ktorý stojí za to vyskúšať!

Opäť jeden zo série skvelých nepečených dezertov, tentokrát podľa receptu z facebooku, ktorého príprava zaberie len pár minút.

Žiadne zložité cesto, len sušienky a netreba ani zapínať rúru!

Potrebujeme:

plech s rozmerom 20 x 30 cm

40 sušienok

500 g tvarohu

375 ml kyslej smotany

80 g pudingového prášku za studena (Créme Olé)

80 ml mlieka

200 g práškového cukru

180 ml mlieka na namáčanie

Na polevu:

150 g čokolády

150 ml šľahačkovej smotany

100 g strúhanej bielej čokolády

Postup:

Sušienky vložíme na niekoľko sekúnd do mlieka.

Uložíme prvú sušienkovú vrstvu na dno plechu.

Tvaroh zmiešame s cukrom.

Smotanu si vyšľaháme s pudingovým práškom a mliekom.

Miešame, kým nevznikne homogénny krém.

Znížime rýchlosť otáčok, pridáme tvaroh a šľaháme, kým sa všetky zložky nespoja.

Polovicu krému rovnomerne natrieme navrch pripravenej sušienkovej vrstvy.

Sušienky opäť namáčame v mlieku a ukladáme navrch krému, kým ho celý nezakryjú.

Druhú polovicu krému rovnomerne rozotrieme a dokončíme poslednú sušienkovú vrstvu, ktoré namáčame tak, ako predtým.

Z nalámanej čokolády a horúcej šľahačkovej smotany si metličkou vymiešame kompaktnú polevu.

Polevou dezert polejeme.

Uložíme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc.

Ak nechcete robiť polevu nemusíte, dezert je vynikajúci aj bez nej :-).

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes