plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chutný pekáč s mletým mäsom a kapustou: Tento recept je vždy dobrý nápad a všetci si budú pochvaľovať!

Dnes máme pre vás veľmi lahodný a výdatný obed podľa receptu z youtube. Mleté mäso s kapustou je vždy dobrý nápad!

Potrebujeme:

600 g hlávkovej kapusty

500 g mletého mäsa

1 cibuľu

1 mrkvu

soľ, mleté čierne korenie, provensálske bylinky podľa chuti

100 g kyslej smotany

2 paradajky

20 g kyslej smotany

pekáč s rozmerom 22 x 22 cm

Postup:

Kapustu si umyjeme a nakrájame na tenké slíže.

Osolíme, premiešame a polovicu navrstvíme do pekáča. 

Do samostatnej misy si vložíme mleté mäso, osolíme, okoreníme, posypeme bylinkami, pridáme nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu a dobre premiešame.

Následne primiešame aj kyslú smotanu. 

Mäsovú zmes navrstvíme na kapustu a prikryjeme druhou vrstvou kapusty. 

Navrch naukladáme kolieska paradajok, potrieme smotanou, prikryjeme a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C.

Pečieme asi 30 minút.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

BONUS

Potrebujeme:

300 g kapusty

200 ml vriacej vody

1/2 ČL soli

1 mrkvu

20 ml olivového oleja

1 cibuľu

12 g nasekaného kôpru

50 ml kyslej smotany

200 g mozzarelly + 100 g kyslej smotany

3 strúčiky cesnaku

Postup:

Kapustu si nakrájame na tenké slíže, vložíme do misy, osolíme a zalejeme vriacou vodou.

Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska. Na panvicu si nalejeme trochu oleja, cibuľu si nakrájame nadrobno a orestujeme spolu s kolieskami mrkvy.

Do misy si dáme mleté mäso, pridáme cibuľu s mrkvou, kapustu, nasekaný kôpor a zalejeme kyslou smotanou.

Premiešame a navrstvíme na dno pekáča. Naukladáme polovičné kolieska paradajok a na ne navrstvíme hmotu pripravenú zo strúhanej mozzarelly, smotany a prelisovaného cesnaku. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 55 minút. 

Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes