Neuveriteľne chutný obed z jedného pekáča: Jemné kuracie mäsko so zemiakmi a syrom, bez zbytočného špinavého riadu!

Pripravte si tento jednoduchý, chutný a rýchly obed podľa receptu z youtube, ktorý uvaríte bez zbytočného špinavého riadu. 

Mäsko pripravíte v jednom pekáči spolu so zemiakmi, stačí len navrstviť a dať zapiecť!

Potrebujeme:

3 kuracie prsia

kuracie prsia

soľ

...

čierne korenie

červenú mletú papriku

1 cibuľu

olivový olej

4 zemiaky

200 ml smotany na varenie

2 vajcia

provensálske bylinky

1 ČL kari

120 g tvrdého syra

1 paradajku

Postup:

Cibuľu aj zemiaky si ošúpeme, cibuľu nakrájame na pol krúžky a zemiaky na kolieska. 

Na pekáč si dáme trochu oleja.

Pridáme cibuľu a potom aj zemiaky. 

Osolíme, okoreníme a aj zvrchu polejeme olivovým olejom. 

Kuracie prsia si nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a premiešame rukou. 

Kocky kuracích pŕs navrstvíme navrch na zemiaky.  

Vajíčka si v miske zmiešame so smotanou.

Pridáme soľ, kari, provensálske bylinky a premiešame vidličkou. 

Túto zmes vylejeme rovnomerne do pekáča na cibuľu, zemiaky a kuracie prsia.

Všetko prikryjeme papierom na pečenie a navrchu ešte alobalom.

Pečieme 40 minút v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C. 

Medzitým si nakrájame umytú paradajku a tvrdý syr si postrúhame najemno. 

Pekáč vyberieme z rúry, navrch naukladáme kolieska paradajky, osolíme, zasypeme strúhaným syrom a zapečieme odokryté ešte 10 minút. 

Hotové jedlo môžeme posypať nasekanou vňaťou alebo pažítkou a podávame s obľúbenou prílohou. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels