Chutný nakladaný bravčový bôčik: Výborná mäsová pochúťka z pohára, ktorá vydrží aj bez mrazničky!

Nakladané mäso v pohároch je veľmi praktickou a chutnou lahôdkou. Máte ho po ruke vždy, keď naň dostanete chuť a stačí len otvoriť pohár. Navyše, v chlade vydrží dlho aj bez mrazničky. Vyskúšajte tento recept z youtube a presvedčte sa sami!

Potrebujeme:

1,3 kg bravčového bôčika

3 x 0,5 l zaváraninový pohár

3 strúčiky cesnaku

3 bobkové listy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

celé čierne korenie podľa chuti

Na soľanku:

na 1 l vody použite 130 – 150 g soli

Postup:

Bravčový bôčik si nakrájame na menšie kusy. Poháre si sterilizujeme v rúre 10 minút pri 100 °C.

Do každého pohára vložíme 3 kúsky mäsa, 1 strúčik cesnaku, bobkový list a čierne korenie.

Pripravíme si soľanku.

Do hrnca s vodou nasypeme soľ a necháme zovrieť.

Potom nalejeme soľanku do každého pohára až povrch.

Následne zľahka uzavrieme poháre viečkami.

Do veľkého hrnca si dáme na dno bavlnenú utierku, na ňu položíme poháre a asi do 2/3 ich zalejeme vodou.

Hrniec prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu.

Varíme 2 hodiny na miernom ohni.

Po dvoch hodinách sporák vypneme, vrchnáky dôkladne uzavrieme a poháre otočíme hore dnom.

Prikryjeme dekou a necháme pozvoľna vychladnúť.

Vychladnuté poháre uložíme do chladničky.

Hotovo!

Prajeme dobrú chuť!

Celý VIDEOPOSTUP