plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chutný nakladaný bravčový bôčik: Výborná mäsová pochúťka z pohára, ktorá vydrží aj bez mrazničky!

Nakladané mäso v pohároch je veľmi praktickou a chutnou lahôdkou.

 

 

Máte ho po ruke vždy, keď naň dostanete chuť a stačí len otvoriť pohár.

Navyše, v chlade vydrží dlho aj bez mrazničky.

Vyskúšajte tento recept z youtube a presvedčte sa sami!

Potrebujeme:

1,3 kg bravčového bôčika

3 x 0,5 l zaváraninový pohár

 

 

3 strúčiky cesnaku

3 bobkové listy

celé čierne korenie podľa chuti

Na soľanku:

 

 

na 1 l vody použite 130 – 150 g soli

Postup:

Bravčový bôčik si nakrájame na menšie kusy.

Poháre si sterilizujeme v rúre 10 minút pri 100 °C.

 

 

Do každého pohára vložíme 3 kúsky mäsa.

Pridáme 1 strúčik cesnaku, bobkový list a čierne korenie.

 

 

Pripravíme si soľanku.

Do hrnca s vodou nasypeme soľ.

Necháme zovrieť.

Potom nalejeme soľanku do každého pohára až povrch.

 

 

Následne zľahka uzavrieme poháre viečkami.

Do veľkého hrnca si dáme na dno bavlnenú utierku.

Na ňu položíme poháre a asi do 2/3 ich zalejeme vodou.

Hrniec prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu.

Varíme 2 hodiny na miernom ohni.

 

 

Po dvoch hodinách sporák vypneme.

Vrchnáky dôkladne uzavrieme a poháre otočíme hore dnom.

Prikryjeme dekou a necháme pozvoľna vychladnúť.

Vychladnuté poháre uložíme do chladničky.

Hotovo!

Prajeme dobrú chuť!

 

Celý VIDEOPOSTUP 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes