plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento karfiol v cestíčku je chutnejší ako mäso: Celý obed je navyše hotový za pár minút!

Vysmážaný karfiol v klasickom trojobale je veľmi obľúbený, ale keď vyskúšate tento karfiol v cestíčku podľa receptu z youtube, nebudete ho vedieť prestať jesť!

Potrebujeme:

500 g karfiolu

1 strúčik cesnaku

1 PL jablčného octu

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

130 g hladkej múky

červenú papriku

petržlenovú vňať

1 vajce

120 ml mlieka

1/2 ČL sušeného cesnaku

300 ml oleja

Na omáčku: 

100 g kyslej smotany alebo jogurtu

50 g majonézy

50 g kečupu

2 strúčiky cesnaku

Postup:

Karfiol si umyjeme, rozdelíme na ružičky a dáme uvariť do osolenej vody spolu s jedným strúčikom cesnaku a lyžicou jablčného octu.

Prikryjeme pokrievkou a varíme asi 10 minút. 

Do misky si rozklepneme vajce, pridáme mlieko a vyšľaháme metličkou.

Osolíme, okoreníme, pridáme červenú mletú papriku, múku a dobre prešľaháme metličkou.

Primiešame ešte nasekanú petržlenovú vňať a sušený cesnak. 

Uvarený karfiol scedíme a na panvicu si dáme zohriať olej.

Karfiol obalíme v cestíčku a kladieme vedľa seba na rozpálenú panvicu.

Smažíme asi 5 minút dozlatista.

Necháme odkvapkať na papierových utierkach a môžeme podávať.

Zo smotany, majonézy, kečupu a cesnaku si vymiešame omáčku.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEONÁVOD

Najlepšie recepty na dnes