Chudnite zdravo: Pripravte si na obed tento lahodný karfiol, na ktorý nepotrebujete vajcia, ani ho netreba vysmážať!

Ak sa snažíte zdravo stravovať, máme pre vás tip z youtube na chutné jedlo, ktoré si môžete dopriať aj počas redukčnej diéty. Karfiol, ktorý chutí skvele aj bez vysmážania!

Potrebujeme:

1 karfiol

1 cibuľu

2 paradajky

farebné papriky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

petržlenová vňať koriander

olivový olej

soľ, čierne mleté korenie, červenú papriku, rascu a cesnakový prášok podľa chuti

250 g syra Mozzarella

Postup:

Karfiol osolíme, pridáme rascu a od zovretia varíme pod pokrievkou asi 15 minút. Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno, osolíme a orestujeme na panvici do sklovita na olivovom oleji.

Papriky si nakrájame nadrobno, pridáme k cibuli a podusíme pod pokrievkou.

Paradajky si postrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k paprikám (šupky dáme bokom).

Posypeme rascou, čiernym korením, červenou paprikou, cesnakovým práškom a dobre premiešame.

Uvarený karfiol vložíme do misky, roztlačíme vidličkou a pridáme nasekanú koriandrovú vňať.

Takto pripravený karfiol navrstvíme do zapekacej misy, naň rovnomerne navrstvíme zeleninovú omáčku a rozotrieme.

Navrch ešte navrstvíme nastrúhanú mozzarellu.

Pečieme 25 minút v predhriatej rúre pri 250 °C.

Posypeme nasekanou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod!