Jedli ste už džem z ruží? Vyskúšajte tento originálny voňavý a chutný recept!

785

Skúšali ste už džem z ružových lístkov? Je to nielen veľmi pekná na pohľad, ale aj mimoriadne chutná pochúťka. Recept je navyše veľmi jednoduchý a spracovali sme ho pre vás na základe inšpirácie z youtube

Potrebujeme:

500 g okvetných lístkov ruží (bez stoniek)

1 kg kryštálového cukru

2 poháre vody

1 ČL kyseliny citrónovej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Nazbierajte si 500 g okvetných lístkov ruží, dôkladne ich opláchnite, odstráňte listy a stonky.

1/3 všetkého cukru pridajte k lupeňom spolu s kyselinou citrónovou a nechajte stáť 3 – 4 hodiny. 

Zvyšný cukor zmiešajte s vodou a dajte variť na oheň. Keď sirup zovrie, pridajte lupene ruží naložené v cukre. 

Varte na miernom ohni 10 minút, vypnite a nechajte 6 hodín stáť. 

Potom dajte hrniec s džemom opäť na oheň, priveďte do varu a varte asi 5 minút.

Vypnite a odstavte zo sporáka.

Ružový džem je pripravený, stačí ho navrstviť do sterilizovaných nádob. 

TIP: Pre hustejšiu konzistenciu môžete pridať želírovací cukor podľa návodu. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Témy:


Pridajte svoj komentár