plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chutný a rýchly recept na obed, či večeru: Jednoduché cesto, plnka z mletého mäsa a máte perfektné jedlo!

Pripravte si tento chutný a jednoduchý recept podľa postupu z youtube a máte výdatné jedlo, ktoré môžete servírovať ako hlavné jedlo, aj ako lahodné občerstvenie!

Potrebujeme:

1 ČL soli

1 balíček sódy bikarbóny (10 g)

500 ml vody

720 g hladkej múky

Na plnku:

1 sladkú papriku

3 cibule

300 g mletého mäsa

1/2 ČL soli

1/2 ČL čierneho mletého korenia

Na potretie:

100 g masla

100 ml rastlinného oleja

2 žĺtky

Postup:

Vo väčšej mise si zmiešame soľ, sódu bikarbónu, zalejeme vodou a dobre premiešame.

Postupne zapracujeme múku. 

Vypracujeme hladké cesto, zakryjeme ho potravinárskou fóliou a necháme stáť 10 minút. 

Papriku si umyjeme, nakrájame na prúžky, cibuľu si ošúpeme a nakrájame na pol krúžky. 

Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a dobre premiešame rukou. 

Do malého hrnca si vložíme maslo, nalejeme rastlinný olej a rozpustíme na slabom ohreve. 

Cesto si preložíme na pomúčenú dosku, vygúľame a rozrežeme na 4 rovnaké diely.

Aj tie vygúľame a postupne vyvaľkáme na tenké placky. 

Jednu placku potrieme zmesou oleja a masla, navrstvíme polovicu plnky, zrolujeme do rolky, stočíme do slimáka a roztlačíme, aby sa vytvoril jeden bochník. 

Uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

 

Vrch oboch bochníčkov potrieme rozšľahanými žĺtkami a vidličkou urobíme vzor slimáka od stredu von.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 30 minút. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes