Pripravte si tento chutný a jednoduchý recept podľa postupu z youtube a máte výdatné jedlo, ktoré môžete servírovať ako hlavné jedlo, aj ako lahodné občerstvenie!
Potrebujeme:
1 ČL soli
1 balíček sódy bikarbóny (10 g)
500 ml vody
720 g hladkej múky
Na plnku:
1 sladkú papriku
3 cibule
300 g mletého mäsa
1/2 ČL soli
1/2 ČL čierneho mletého korenia
Na potretie:
100 g masla
100 ml rastlinného oleja
2 žĺtky
Postup:
Vo väčšej mise si zmiešame soľ, sódu bikarbónu, zalejeme vodou a dobre premiešame.
Postupne zapracujeme múku.
Vypracujeme hladké cesto, zakryjeme ho potravinárskou fóliou a necháme stáť 10 minút.
Papriku si umyjeme, nakrájame na prúžky, cibuľu si ošúpeme a nakrájame na pol krúžky.
Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a dobre premiešame rukou.
Do malého hrnca si vložíme maslo, nalejeme rastlinný olej a rozpustíme na slabom ohreve.
Cesto si preložíme na pomúčenú dosku, vygúľame a rozrežeme na 4 rovnaké diely.
Aj tie vygúľame a postupne vyvaľkáme na tenké placky.
Jednu placku potrieme zmesou oleja a masla, navrstvíme polovicu plnky, zrolujeme do rolky, stočíme do slimáka a roztlačíme, aby sa vytvoril jeden bochník.
Uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Vrch oboch bochníčkov potrieme rozšľahanými žĺtkami a vidličkou urobíme vzor slimáka od stredu von.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 30 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: