Chutnejšie ako pizza: Recept z lístkového cesta a jednoduchých ingrediencií!

Vynikajúce predjedlá z lístkového cesta, ktoré vás dostanú za hranice poznania.

S týmito receptami sa stanete kráľmi večierkov.

 

 

Vynikajúce calzone z lístkového cesta podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

...

Potrebujeme:

200 g lístkového cesta

150 g šunky

100 g nakladaných uhoriek

30 g parmezánu

2 vajcia

50 g mozzarelly

1 žĺtok

Postup:

Cesto rozvaľkáme a následne vykrojíme do kruhového tvaru.

Na cesto kruhového tvaru do polovice naukladáme na kocky nakrájanú šunku.

Potom pridáme na krúžky nakrájanú uhorku.

 

 

Posypeme nastrúhaným parmezánom.

Ďalej pridáme vajcia.

Nasypeme  nastrúhanú mozzarellu.

 

 

Cesto prehneme na polovicu cez plnku.

Okraje zatlačíme prstami, do cesta spravíme dierky pomocou špajle.

Potom okraj pretlačíme vidličkou.

 

 

Nakoniec jemne spravíme nožom ryhy.

Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Cesto potrieme vajíčkom v tvare trojuholníkov (viď video).

Dáme piecť do rúry na 20-25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Calzone necháme vychladnúť.

Teraz môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

BONUS

 

 

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

20 ml vody

100 g + 100 g syra

200 g zemiakov

5 g soli

2 g mletého čierneho korenia

150 g slaniny

Postup:

Lísktové cesto si rozvaľkáme.

 

 

Prípadne pracujeme s už rozvaľkaným, chaldeným cestom.

Cesto vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Okraje cesta zahneme smerom dovnútra (cca 5 cm).

 

 

Na cesto nastrúhame tvrdý syr a rovnomerne ho rozložíme.

Pomocou krájača nakrájame neošúpané zemiaky na tenké plátky a pridáme ich na cesto.

 

 

Cesto posolíme, posypeme čiernym korením a pridáme nastrúhaný syr.

Nakoniec na vrch pridáme na kocky nakrájanú slaninu.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Po vychladnutí môžeme tento lahodný slaný koláč servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay