Chutnejšie ako obyčajné mäsové fašírky: Holandská sekaná ako ľahká a výdatná večera!

Navonok obyčajné jedlo, ktoré zároveň dokáže byť neodolateľným pokrmom, po ktorom sa len tak zapráši.

Famózna holandská sekaná podávaná so zemiakmi zapekanými so syrom a korením.

 

 

Najchutnejší recept na fantastickú holandskú sekanú  z youtube kanála Schneller Koch.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

180 g bieleho chleba

200-250 ml mlieka

30 g jarnej cibuľky

150 g syra gouda

1 kg mletého mäsa

1/4 ČL mletého muškátového orieška

1/2 ČL mletého koriandra

soľ podľa chuti

mleté čierne korenie

3 vajcia

1-2 PL strúhanky

1 veľkú cibuľu

50 ml vody

bobkový list

3 zrnká nového korenia

zrnká čierneho korenia

6 zemiakov

2-3 PL parmezánu

koriander alebo petržlenovú vňať

1 ČL cesnakového prášku

1 ČL sušenej cibule

1/2 ČL soli

mleté čierne korenie

parmezán

2-3 PL rastlinného oleja

Postup:

Krajce chleba nakrájame na kocky.

Vložíme ich do hlbokej misy, zalejeme mliekom a rukami roztlačíme na pyré.

 

 

Potom pridáme na jemno nakrájanú cibuľku a nastrúhanú goudu.

Ďalej pridáme mleté mäso, muškátový oriešok, koriander, soľ a čierne korenie.

 

 

Do zmesi pridáme vajcia a všetko spolu dôkladne premiešame.

Nasypeme strúhanku a opäť zamiešame.

 

 

Plech na pečenie potrieme rastlinným olejom.

Na spodok naukladáme nakrájanú cibuľu.

 

 

Ruky si namočíme vo vode, vyberieme polovicu mäsovej hmoty, vytvarujeme a preložíme na plech.

To isté zopakujeme aj s druhou polovicou.

 

 

Do plechu po stranách nalejeme vodu a vložíme bobkový list.

Pridáme zrnká nového korenia a čierneho korenia.

 

 

Plech vložíme do rúry a pečieme 60 minút pri teplote 180°C.

Neošúpané umyté zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút.

 

 

Na čistý plech pridáme nasekanú petržlenovú vňať, cesnakový prášok, sušenú cibuľu, soľ, čierne korenie, parmezán, olej a vareškou premiešame.

Uvarené zemiaky prepolíme a na vnútornej strane spravíme nožom zárezy (viď video).

 

 

Zemiaky poukladáme na plech, potrieme olejom a posypeme parmezánom.

Potom plech so zemiakmi vložíme do rúry a pečieme 20-30 minút pri teplote 180°C, kým nezmäknú.

 

 

Po uplynutí doby pečenia zvýšime teplotu na 200°C.

Fantastickú sekanú servírujeme s opekanými zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn