plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extrémne chutné zemiakové langoše: Vynikajúce občerstvenie ktoré zaženie hlad a príprava je veľmi nenáročná!

Vynikajúce rýchle občerstvenie, ktoré chutí, aj zasýti. Vyskúšajte tento recept na zemiakové langoše podľa receptu z youtube!

Cesto je pripravené podľa starodávneho postupu a práve vďaka nemu je také jemné a vláčne. Trik spočíva v pridaní zemiakovej vody/odvaru, skúste to a budete milo prekvapení výsledkom.

Potrebujeme:

400 ml zemiakového odvaru

1 vajce

soľ podľa chuti

10 g čerstvého droždia alebo 5 g sušeného

50 ml rastlinného oleja

600 g hladkej múky

olej na vysmážanie

Na plnku:

800 g zemiakov

soľ, čierne korenie podľa chuti

1 cibuľu

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. 400 ml zemiakovej vody si nalejeme do väčšej misy, pridáme soľ, vajce, droždie a dobre rozmiešame.

Potom nasypeme múku, jemne premiešame, nalejeme olej a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Prikryjeme potravinárskou fóliou, bavlnenou utierkou a necháme kysnúť 1,5 – 2 hodiny.

Medzitým si pripravíme zemiakovú plnku. Uvarené zemiaky rozpučíme, pridáme osmaženú cibuľku, čierne korenie a osolíme podľa chuti.

Pracovnú dosku, aj ruky si potrieme malým množstvom oleja.

Cesto rozdelíme približne na 8 – 9 rovnakých kusov a vyformujeme placky, ktoré naplníme pripravenou zemiakovou zmesou.

Plnku zabalíme do cesta, vyformujeme langoš a vysmážame z oboch strán na rozhorúčenom oleji. Ukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes