Tieto vynikajúce plnené slimáky podľa receptu z youtube budú skvelým občerstvením pre každú návštevu. Postup je veľmi jednoduchý a všetci ich milujú!
Potrebujeme:
Na cesto:
100 ml teplého mlieka
100 ml teplej vody
60 ml rastlinného oleja
10 g instantného droždia
1 PL kryštálového cukru
1/2 ČL soli
420 g hladkej múky
120 g syra Čedar
1 kapiu
2 zelené papriky
klobásu, salámu alebo šunku
nasekané olivy
Na potretie:
2 žĺtky
1 ČL olivového oleja
Postup:
Do misy si nalejeme teplé mlieko, teplú vodu, olej, nasypeme instantné droždie, kryštálový cukor, soľ a premiešame.
Následne nasypeme všetku múku a zapracujeme.
Vypracujeme hladké kompaktné cesto.
Necháme ho odpočívať 45 minút.
Papriky si očistíme, nakrájame na malé kúsky a nakrájame si aj salámu alebo šunku.
Cesto si rozrežeme na dve rovnaké časti a obe vyvaľkáme na rozmer 40 x 40 cm.
Celý povrch cesta posypeme nastrúhaným syrom, nakrájanou klobásou alebo šunkou, kúskami papriky, olivami a zase nastrúhaným syrom.
Opatrne cesto zrolujeme.
To isté urobíme aj s druhým cestom.
Rolku nakrájame na širšie kolieska, jemne pritlačíme.
Poukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.
Prikryjeme utierkou a necháme 15 minút podkysnúť.
To isté urobíme aj s druhým kúskom cesta – vyvaľkáme, naplníme, zrolujeme a nakrájame.
Nakoniec ešte potrieme žĺtkami, ktoré si vymiešame s olejom.
Vložíme do predhriatej rúry na teplotu 180 °C a pečieme 15 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: