plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúce slané slimáky: Perfektné občerstvenie pre návštevu, ktoré všetci milujú!

Tieto vynikajúce plnené slimáky podľa receptu z youtube budú skvelým občerstvením pre každú návštevu. Postup je veľmi jednoduchý a všetci ich milujú!

Potrebujeme:

Na cesto:

100 ml teplého mlieka

100 ml teplej vody

60 ml rastlinného oleja

10 g instantného droždia

1 PL kryštálového cukru

1/2 ČL soli

420 g hladkej múky

120 g syra Čedar

1 kapiu

2 zelené papriky

klobásu, salámu alebo šunku

nasekané olivy

Na potretie:

2 žĺtky

1 ČL olivového oleja

Postup:

Do misy si nalejeme teplé mlieko, teplú vodu, olej, nasypeme instantné droždie, kryštálový cukor, soľ a premiešame.

Následne nasypeme všetku múku a zapracujeme. 

Vypracujeme hladké kompaktné cesto.

Necháme ho odpočívať 45 minút. 

Papriky si očistíme, nakrájame na malé kúsky a nakrájame si aj salámu alebo šunku. 

Cesto si rozrežeme na dve rovnaké časti a obe vyvaľkáme na rozmer 40 x 40 cm. 

Celý povrch cesta posypeme nastrúhaným syrom, nakrájanou klobásou alebo šunkou, kúskami papriky, olivami a zase nastrúhaným syrom.

Opatrne cesto zrolujeme.

To isté urobíme aj s druhým cestom. 

Rolku nakrájame na širšie kolieska, jemne pritlačíme.

Poukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie. 

Prikryjeme utierkou a necháme 15 minút podkysnúť.

To isté urobíme aj s druhým kúskom cesta – vyvaľkáme, naplníme, zrolujeme a nakrájame.

Nakoniec ešte potrieme žĺtkami, ktoré si vymiešame s olejom. 

Vložíme do predhriatej rúry na teplotu 180 °C a pečieme 15 minút. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes