plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chutné marinované rebrá z rúry: Jednoduchý recept na rýchly obed alebo večeru!

Dostali ste chuť na pečené rebierka? Pripravte si ich podľa tohto skvelého receptu z youtube.

Jednoduché jedlo z rúry, po ktorom si oblížete všetkých 10 prstov!

Potrebujeme:

1 kg bravčových rebier

soľ

koreniny podľa chuti

4 strúčiky cesnaku

2 – 3 PL olivového oleja

2 paradajky

50 g tvrdého syra

Postup:

Rebrá si umyjeme, narežeme medzi nimi drážky, z oboch strán ich osolíme a nakoreníme.

Rukou všetko dobre rozotrieme. 

Ošúpeme si cesnak a nakrájame ho na tenké plátky.

Plátky cesnaku vložíme do zárezov v rebrách. 

Polejeme olivovým olejom a necháme 2 hodiny marinovať.

Paradajky si umyjeme, nakrájame na kolieska a po dvoch hodinách naukladáme na rebierka.

Paradajky osolíme, všetko prikryjeme alobalom.

Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C na 50 minút. 

Medzitým si nastrúhame tvrdý syr a po uplynutí doby pečenia rebrá vyberieme a posypeme syrom. 

Pečieme ďalších 10 minút bez alobalu. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes