plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborné raňajkové slimáky z panvice: Príprava je veľmi jednoduchá a raz dva sú na stole!

Pripravte rodine raňajkové prekvapenie v podobe týchto chutných slimákov z panvice podľa receptu z youtube.

Sú veľmi chutné a príprava zaberie len pár minút!

 

 

Potrebujeme:

200 ml kefíru

1 vajce

3 PL kryštálového cukru

3 šálky hladkej múky (200 ml)

1/2 ČL soli

1/2 ČL sódy bikarbóny

1 ČL octu 9%

30 g rozpusteného masla na potretie

Postup:

V miske si vyšľaháme vajce a prilejeme kefír. 

 

 

Vymiešame a zapracujeme časť preosiatej múky. 

 

 

Následne pridáme soľ, sódu bikarbónu a ocot.

Rukou vypracujeme cesto.

Postupne pridáme a zapracujeme zvyšok múky.

 

 

Keď je cesto kompaktné, prikryjeme ho miskou.

Necháme 10 minút stáť. 

 

 

Potom preložíme cesto na pomúčenú dosku.

Vyvaľkáme  do kruhu.

Apotrieme roztopeným maslom.

 

 

Cesto následne zrolujeme.

Nakrájame na stredne hrubé slimáky. 

 

 

Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a slimáky z každej strany vysmážame dozlatista. 

 

 

Hotové slimáky ešte obalíme v cukre a môžeme podávať.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes