Chutné pomarančové koláčiky ideálne k rannej kávičke: Toto jednoduché jemné pečivo je tým správnym vykročením do nového dňa!

Vďaka tomuto receptu z youtube si dokážete doma pripraviť toto extra jemné a veľmi jednoduché sladké pečivo, ktoré nesmie chýbať pri raňajkách.

 

 

Potrebujeme:

120 ml kefíru

20 g cukru

...

1 vajce

100 g masla

300 g hladkej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

Na plnku:

300 g pomarančov

60 g kryštálového cukru

20 g kukuričného škrobu

1 polievkovú lyžicu krupice

Postup:

Do väčšej misky nalejeme kefír, pridáme cukor, vajíčko.

 

 

Všetko dobre premiešame.

Do ďalšej misky si pripravíme múku s práškom do pečiva.

Pridáme zmäknuté maslo, ktoré rukami roztlačíme.

Hmotu premiešame.

 

 

Kefírovú zmes prelejeme do misky s múkou.

Dobre premiešame.

Hmotu miesime v rukách.

 

 

Miesime, kým nám nevznikne cesto, ktoré potom zabalíme do fólie.

Necháme odstáť.

 

 

Nakrájané pomaranče rozmixujeme na jemnú zmes.

Pridáme cukor, škrob.

Všetko spolu pomixujeme.

 

 

Potom pridáme krupicu.

Lyžicou premiešame.

 

 

Cesto si na pomúčenej podložke najemno rozvaľkáme do tvaru veľkého obdĺžnika.

Nanesieme pomarančovú zmes, ktorú rozotrieme tak, aby nám kraje ostali suché.

Cesto potom zrolujeme.

Nakrájame ho vrúbkovaným nožom na trojuholníky.

 

 

Cestové trojuholníky uložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

Potrieme ich vyšľahaným vajíčkom.

Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C.

Pečieme 20 minút.

 

 

 

Dozlatista upečené chrumkavé pečivo môžeme servírovať.

Tip redakcie:

Ako plnku môžeme použiť napr.: tvaroh, nutellu, orechy, kokos, sušené ovocie, džem podľa vašej chuti, jablká…

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay