plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chutné mini-pagáčiky k vínu, pripravené do 10 minút!

Perfektná pochúťka k vínečku, alebo len tak, k dobrému filmu a pohodovému nedeľnému relaxu. Hoci ide o pagáčiky z kysnutého cesta, nemusíte čakať, kým cesto vykysne a s môžete s ním pracovať hneď.

Perfektná pochúťka k vínečku, alebo len tak, k dobrému filmu a pohodovému nedeľnému relaxu. Hoci ide o pagáčiky z kysnutého cesta, nemusíte čakať, kým cesto vykysne a s môžete s ním pracovať hneď. Aj preto je príprava tejto dobroty obzvlášť jednoduchá!

Potrebujeme:

1 ks vajíčko

200 g margarínu alebo masla

½ lyžičky soli

100 ml vlažnej vody

50 g čerstvého droždia

2 hrnčeky hladkej múky

1 lyžičku sódy bikarbóny

Postup:

Kvasnice rozmelíme do vlažnej vody. V inej nádobe zmiešame múku, soľ, sódu, vajce, roztopené maslo a droždie s vodou.

Vymiešame hladké cesti – môžete použiť ruky alebo šľahač s metličkami na cesto. Trvá to len pár minút a cesto je pripravené.

Teraz cesto rozdelíme na polovicu a každú rozšúľame na dĺžku (viď video) a rozkrájame na menšie kúsky. Tie pomocou dlane alebo pohára roztlačíme na placku a naplníme ľubovoľnou náplňou – vajcia natvrdo s bylinkami, syr, tvaroh a čokoľvek iné, na čo máte práve chuť.

Potom cesto zabalíme tak, aby náplň ostala vo vnútri a preložíme na plech vymastený olejom alebo iným tukom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom zmiešaným s trochou vody a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200-220 stupňov 25-30 minút.

Pozrite si celý postup prípravy v krátkom videu:

Najlepšie recepty na dnes