Toto občerstvenie je lepšie, ako chlebíčky: Pripravte pre návštevu tieto delikátne mini pizze a budú nadšení!

Pripravte svojim hosťom delikátne občerstvenie a namiesto chlebíčkov radšej upečte tieto chutné mini pizze. 

Touto dobrotou nikto nepohrdne a môžete ich zbaliť aj na výlet, či deťom na desiatu. 

Každý, kto ochutná, bude pýtať recept!

 

 

...

Príprava podľa tohto návodu z youtube je veľmi jednoduchá a mini pizze si môžete obložiť podľa chuti na viacero spôsobov. 

Potrebujeme:

180 g pšeničnej polohrubej múky

180 g hladkej múky

1 ČL kryštálového cukru

1 ČL soli

trochu oregana

1 PL sušeného droždia

250 ml teplej vody

2 PL olivového oleja

paradajkovú omáčku + trochu olivového oleja

soľ

mozzarelu + tvrdý strúhaný syr

mleté mäso

čierne olivy

Postup:

Do misky si nasypeme polohrubú múku s hladkou, potom pridáme lyžičku cukru, lyžičku soli, oregano podľa chuti a sušené droždie.

Všetko zalejeme teplou vodou a dobre vymiešame, aby vzniklo kompaktné cesto. 

 

 

Cesto polejeme olivovým olejom.

Dôkladne zapracujeme.

 

 

Vložíme ho do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme 1 hodinu kysnúť. 

Pracovnú dosku si pomúčime polohrubou múkou.

Z cesta vyformujeme 8 približne rovnakých guliek. 

 

 

Guľky prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme podkysnúť ešte 10 – 15 minút.

Následne ich roztlačíme na placky a uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Paradajkovú omáčku si jemne osolíme.

Pridáme oregano, trochu olivového oleja a premiešame.

 

 

Každú placku potrieme.

Následne posypeme mozzarelou a strúhaným syrom podľa chuti. 

 

 

Z mletého mäsa ukladáme malé kôpky na každú mini pizzu, nakoniec ešte naukladáme pár čiernych olív a posypeme oreganom.

TIP:

Ako oblohu môžete použiť ľubovoľné suroviny podľa chuti. 

Rúru si predhrejeme na 250 °C, vložíme do nej plech a pečieme asi 15 minút. 

 

 

Hotovo.

Môžeme servírovať. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn