Z mletého mäsa sa dajú pripraviť jedlá na rôzne spôsoby.
Vyskúšajte tento recept z youtube a máte chutný obed alebo večeru!
Potrebujeme:
2 zemiaky
1 mrkvu
100 ml smotany na varenie
1 PL paradajkovej pasty
soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
50 ml vody
300 g mletého mäsa
1/2 ČL oregana
1/2 ČL červenej mletej papriky
rastlinný olej
Na prílohu:
3 zemiaky
1 cibuľu
1/2 ČL soli
rastlinný olej
Postup:
Zemiaky, aj mrkvu si očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme spolu do misy.
Osolíme, premiešame a potom vytlačíme cez sitko prebytočnú šťavu.
V samostatnej miske si zmiešame smotanu na varenie s paradajkovou pastou, pridáme soľ, čierne mleté korenie, vodu.
Metličkou dôkladne premiešame.
Zemiaky s mrkvou vložíme do väčšej misy spolu s mletým mäsom a premiešame.
Osolíme, okoreníme, pridáme oregano, červenú mletú papriku a všetko dobre premiešame.
Z mäsovej hmoty tvarujeme stredne veľké fašírky.
Na panvicu si nalejeme rastlinný olej, rozhorúčime a fašírky opekáme z každej strany asi 2 – 3 minúty.
Hotové fašírky naukladáme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočnú mastnotu, vrátime na panvicu a zalejeme omáčkou, ktorú sme si predtým pripravili zo smotany a paradajkovej pasty.
Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 – 15 minút.
Nakoniec zasypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Teraz prejdeme k príprave prílohy.
Zemiaky na prílohu si očistíme a nakrájame na polovičné kolieska.
Spolu s cibuľou, ktorú sme si očistili a nakrájali na pol krúžky opekáme na rozhorúčenom oleji, kým nie sú zemiaky dostatočne opečené.
Nezabudneme osoliť.
Hotovo.
Môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!