Chutné domáce jogurtové žemle: Jednoduchý recept z pár ingrediencií!

Pripravte si doma nadýchané a jemné žemle podľa nášho jednoduchého receptu.

Stačí vám len zopár ingrediencií a výsledkom budete veľmi milo prekvapení.

 

 

Nenáročný recept z youtube kanála Helly’s Simple Recipe na fantastické domáce žemle.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 g bieleho jogurtu

25 g kryštálového cukru

3 g instantného droždia

1 vajce

250 g hladkej alebo chlebovej múky

2,5 g soli

15 g olivového oleja

25 g nesoleného masla

Postup:

Do väčšej misky pridáme jogurt, vajce, cukor.

Špachtľou vymiešame.

Potom pridáme droždie a opäť premiešame.

 

 

Ďalej pridáme múku, soľ.

Dobre premiešame, kým nevznikne cesto.

Nalejeme olej a cesto vymiesime rukami.

 

 

Cesto prikryjeme a počkáme, kým nakysne a zdvojnásobí svoj objem.

Na pomúčenej doske vypracujeme.

Vytvarujeme cesto a rozdelíme ho na 12 častí.

 

 

Cesto vytvarujeme do guliek, prekryjeme utierkou.

Necháme 15 minút odpočívať.

Guľky vyvaľkáme na pomúčenej podložke.

Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Cesto na plechu prekryjeme utierkou.

Necháme ho nakysnúť do dvojnásobnej veľkosti.

Žemle posypeme preosiatou múkou a nožíkom spravíme v strede rez.

 

 

Do zárezu v žemli vložíme plátok masla.

Dáme piecť na 15-20 minút pri teplote 190°C.

Po dopečení necháme žemle vychladnúť a môžeme ich servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay