Keď ochutnáte tieto domáce hranolky, iné už ani nebudete chcieť jesť: Lahodné a chrumkavé, jednoducho fantastické!

Keď raz vyskúšate tieto lahodné a chrumkavé hranolky, iné už ani jesť nebudete.

Môžete ich podávať ako snack alebo ako chutnú prílohu. 

Tento trik pri príprave vám zabezpečí, že hranolky nezmäknú a budú naozaj chutné!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa týchto krokov z youtube kanála Recetas y Más TV. 

Potrebujeme:

veľké zemiaky

kukuričný škrob

soľ podľa chuti

1/2 ČL cesnakového prášku

1/2 ČL sušenej petržlenovej vňate

1 ČL parmezánu

Voliteľné:

koreniny podľa chuti

Postup:

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na hranolky.

Následne namočíme do studenej vody, by sme ich zbavili prebytočného škrobu. 

 

 

Necháme pár minút stáť a potom scedíme, rozložíme na bavlnenú utierku.

Osušíme papierovým utierkami. 

Následne hranolky cez sitko posypeme kukuričným škrobom.

Čím viac škrobu pridáte, tým budú hranolky chrumkavejšie.

 

 

Hranolky posypané škrobom dobre rukami premiešajte, aby sa dôkladne obalili. 

Potom ich preložíme do uzatvárateľného vrecúška a môžeme zmraziť, ak ich nechceme pripravovať hneď.

Nezabudnite vytlačiť čo najviac vzduchu.

Do hlbokej panvice si nalejeme olej, ponoríme drevenú varechu.

Keď vychádzajú bublinky, olej je pripravený a môžeme vložiť hranolky. 

Smažíme ich asi 3 – 4 minúty na strednom ohreve a potom ich vytiahneme na tanier.

 

 

Trik pre dokonalú chrumkavosť:

Trik, aby ostali chrumkavé, je v tom, že ich teraz treba dať takto na 10 minút do mrazničky.

Potom treba znovu vložiť do horúceho oleja a vysmažiť dozlatista. 

Hranolky vyberieme, uložíme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočnú mastnotu.

Dochutíme ich soľou, sušenou petržlenovou vňaťou a parmezánom. 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay