plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmite LÍSTKOVÉ CESTO, šunku a metličku zo šľahača: Zabudnite na obyčajné slané predjedlo, návšteva nebásni o ničom inom!

Práve ste našli úžasný recept na skvelé predjedlo: Chutné a rýchle!

Ak hľadáte výborný recept na chutné a jednoduché predjedlo, práve ste ho našli.

Bonusom je, že aj krásne vyzerá.

Hostia budú nadšení!

 

 

Postupujte podľa tohto recept z YouTube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

lístkové cesto

šunku

plátky syra

vajce

Na omáčku:

20 g jarnej cibuľky

150 g majonézy

10 g prelisovaného cesnaku

3 g mletej červenej papriky

5 g soli

10 ml sójovej omáčky

30 g rozpusteného masla

30 g horčice

Postup:

Rozložte si cesto a pomocou okrúhleho vykrajovača alebo pohára vykrajujte rovnaké kruhy. 

 

 

Následne vykrojte rovnako veľké kruhy aj zo šunky a položte jeden plátok na každý kruh cesta.

 

 

 

Rovnaké kruhy vykrojte aj z plátkov syra. 

 

 

Krúžky syra položte na šunku a prikryte kruhom cesta. 

 

 

 

Teraz si zoberte metličku, ktorá sa používa na šľahanie. 

Pomocou nej vytvorte z cesta kvet nasledovným spôsobom.

Metličku položte do stredu kruhu a pomocou noža vykrojte do tvaru kvetu. 

 

 

Teraz každý lupeň prekrútime.

 

 

Vzniknuté kvety ukladajte na plech pokrytý papierom na pečenie. 

 

 

Každý kvet potrite vyšľahaným vajíčkom. 

 

 

Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30 minút. 

Medzitým si pripravíme omáčku.

Nasekáme si jarnú cibuľku. 

 

 

Následne ju zmiešame s ostatnými ingredienciami na omáčku.

 

 

Všetko spolu vymiešame na kompaktnú omáčku a podávame k nášmu úžasnému predjedlu.

 

 

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes