plny-hrniec_transparent_negativ.png

Klasické vysmážané fašírky už nerobím: Táto chutná farebná rolka z rúry je oveľa lepšia a je s ňou menej práce!

Pripravte si túto vynikajúcu sekanú z rúry a na klasické vysmážané fašírky si ani nespomeniete.

Je s ňou oveľa menej práce a chutí výborne. 

Pripájame ešte jeden bonusový recept, takže je len na vás, ktorý z nich si vyberiete!

 

 

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu z youtube.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

2 vajcia

soľ

5 g tymianu

5 g červenej mletej papriky

50 g strúhanky

maslo na vymastenie

Na vaječný plát

3 vajcia

soľ podľa chuti

50 g mrazeného hrášku

100 g cherry paradajok

plech s rozmerom 28 x 18 cm

Na omáčku:

30 g kečupu

15 g sójovej omáčky

Postup:

Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme 2 vajcia, soľ, tymian, červenú mletú papriku a strúhanku.

Všetko dôkladne rukou premiešame. 

 

 

Zoberieme si podlhovastý pekáč, ktorý vymastíme a navrstvíme hmotu z mletého mäsa, ktorú lyžicou uhladíme. 

Do samostatnej misky si rozklepneme 3 vajcia, osolíme a rozmiešame metličkou. 

Plech na pečenie s rozmerom 28 x 18 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň pripravenú vaječnú zmes, pričom zeleninu rovnomerne rozložíme. 

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180 °C. 

 

 

Upečený vaječný plát prekrojíme na polovicu, jednu časť položíme na zmes mletého mäsa a prikryjeme opäť vrstvou z mletého mäsa. 

Takto isto navrstvíme aj druhú časť vaječného plátu, ktorý znovu prikryjeme mäsovou zmesou.

Vrch uhladíme a potrieme omáčkou z kečupu a sójovej omáčky. 

Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C.

Teraz stačí už len nakrájať a chutný bleskový obed je na stole.

Dobrú chuť!

BONUS

Potrebujeme:

600 g mletého mäsa

3 vajcia

70 g strúhanky

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

čierne mleté korenie

soľ

maslo na vymastenie

4 vajcia navtrdo

150 g krémového syra

100 g šunky

20 g petržlenovej vňate

200 g strúhaného syra

Postup:

Všetky suroviny vložíme do misy spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a rukou vypracujeme kompaktnú zmes. 

Do pekáča s rozmerom 10 x 26 cm, ktorý sme si vymastili maslom, si navrstvíme mäsovú zmes a uhladíme. 

Pomocou plechovky alebo pohára si v mäse urobíme žliabok, do ktorého uložíme 4 vajíčka uvarené natvrdo. 

Šunku a petržlenovú vňať si nakrájame na malé kúsky a zmiešame v miske s krémovým syrom a nastrúhaným tvrdým syrom.

Túto zmes navrstvíme na mäso a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 35 minút. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes