Jednoduchá na prípravu a vo výsledku neskutočne chutná torta, ktorú si zamilujú starí aj mladí.
Cesto je skutočne pripravené za pár minút a krém ešte rýchlejšie.
Vynikajúci recept na neodolateľnú kokosovú tortu Esimák z youtube kanála U nás je to chutné.
Potrebujeme:
5 vajec
štipku soli
150 g hnedého cukru
130 g hladkej múky
30 g strúhaného kokosu
Na krém:
500 g smotanového syra
350 g kondenzovaného mlieka
20 g strúhaného kokosu
50 g bielej čokolády
Na zvlhčenie piškóty:
100 ml vody
60 g kryštálového cukru
Postup:
Na začiatku rozdelíme do dvoch misiek bielky a žĺtky.
Do misky s bielkami pridáme soľ a postupne počas šľahania pridávame cukor.
Potom počas šľahania po jednom pridávame žĺtky.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku a jemne špachtľou vymiešame.
Potom na dvakrát pridáme kokos a zamiešame.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie.
Nalejeme cesto.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.
Po upečení vyberieme piškótové cesto z formy, odstránime papier a necháme vychladnúť.
Z cesta odrežeme okraje a prekrojíme vodorovne na 3 časti.
Do hlbokej misky pridáme mascarpone.
Počas šľahania postupne pridáme kondenzované mlieko.
Časť krému vložíme do malej misky, prekryjeme fóliou.
A odložíme na zdobenie.
Do krému nasypeme kokos a premiešame.
Jednu časť cesta vložíme do formy po stranách vystlanej fóliou.
Vodu s cukrom prevaríme.
Necháme vychladnúť a pokropíme ňou cesto.
Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme vrstvu krému.
Potom nasypeme čokoládové lupienky.
Celý proces ešte dvakrát zopakujeme (vrch neposypeme čokoládou) a boky potrieme krémom.
Na okraje nanesieme kokos a vrch ozdobíme krémom, ktorý sme si odložili.
Nakoniec dozdobíme kokosovými guľkami, posypeme kokosom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: