Jednoduchý a chutný recept na lahodnú šťavnatú krkovičku: Rúru ani nezapínajte, pripravíte ju v hrnci a všetci sa budú zalizovať!

6641 0

Chutná, voňavá a šťavnatá krkovička podľa receptu z portálu napadovy.blog je vhodná na bežný deň, aj na slávnostný stôl.

Keď ju nakrájate na tenké plátky, bude hviezdou obložených mís!

Tajný recept môjho deda spočíva v tom, že k mäsu je treba pridať cibuľové šupky – skúste a bude milo prekvapení z výsledku.

Potrebujeme:

1 200 g bravčovej krkovičky

3 l vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g cibuľových šupiek

2 – 3 PL soli

cesnak

bobkový list

čierne mleté korenie

Postup:

1. Všetky koreniny zmiešame a môžeme pridať aj ďalšie podľa chuti.

2. Mäso si umyjeme a osušíme papierovými utierkami.

3. Zoberieme si niť, mäso ňou zviažeme a uložíme ho do hrnca.

4. Pridáme vodu, soľ, korenie, cesnak, bobkové listy a všetky koreniny, spolu s cibuľovými šupkami.

5. Privedieme do varu, znížime teplotu a dusíme asi 1 hodinu a 40 minút.

6. Mäso vo vývare necháme vychladnúť, potom ho vyberieme a osušíme papierovými utierkami.

7. Cesnak si prelisujeme, opäť pridáme koreniny podľa chuti, bylinky a celé mäso rovnomerne potrieme.

8. Zabalíme ho do papiera na pečenie a odložíme na noc do chladničky.

9. Na druhý deň môžeme nakrájať a podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár