Pečienku pred prípravou zalejte vriacou vodou a pridajte horčicu: Prekvapí vás, aká bude jemná a chutná!

Toto je jeden z najlepších receptov na prípravu chutnej a mäkkej pečienky.

Platí to pre kuraciu, bravčovú, aj hovädziu pečeň a stačí ju len pripraviť podľa tohto postupu zo stránky napadovy.blog.

Potrebujeme:

700 g pečienky

3 – 4 cibule

2 strúčiky cesnaku

...

4 PL kyslej smotany

2 PL vody

1 ČL horčice

soľ, korenie podľa chuti

Postup:

 

Pečienku si nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 2 – 3 minúty. 

TIP:

Po naliatí vriacej vody bude pečienka ešte jemnejšia, ako keď ju zalejete mliekom, zbaví ju nepríjemné zápachu a bude mäkká.

Cibuľu nakrájame na tenké polkrúžky a orestujeme ju na rastlinnom oleji.

Posypeme ju trochou cukru a štipkou soli. Keď je cibuľa sfarbená do zlatista, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a orestujeme.

Po 30 – 60 sekundách pridáme pečeň, podľa chuti osolíme a znížime teplotu.

Dusíme 3 minúty a panvicu zakryjeme pokrievkou.

Pripravíme si omáčku z kyslej smotany a horčice, ktorou zalejeme pečienku.

Dusíme pod pokrievkou 10 minút.

Môžeme podávať so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!