plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečeň pred prípravou zalejte vriacou vodou a pridajte horčicu: Prekvapí vás, aká bude jemná a chutná!

Toto je jeden z najlepších receptov na prípravu chutnej a mäkkej pečene.

Platí to pre kuraciu, bravčovú, aj hovädziu pečeň a stačí ju len pripraviť podľa tohto postupu.

 

 

 

Kuracia pečeň bude neskutočne jemná, lahodná, doslova sa bude rozplývať na jazyku.

Skúste ju pripraviť týmto spôsobom a zaručene nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

700 g pečeň kuracia

3 – 4 cibule

2 strúčiky cesnaku

4 PL kyslej smotany

2 PL vody

1 ČL horčice

soľ

korenie podľa chuti

Postup:

 

 

 

Pečienku si nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 2 – 3 minúty. 

TIP:

 

 

Po naliatí vriacej vody bude pečienka ešte jemnejšia, ako keď ju zalejete mliekom, zbaví ju nepríjemné zápachu a bude mäkká.

Cibuľu aj cesnak ošúpeme.

 

 

Cibuľu nakrájame na tenké polkrúžky a orestujeme ju na rastlinnom oleji.

Posypeme ju trochou cukru a štipkou soli.

 

 

Keď je cibuľa sfarbená do zlatista, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.

Orestujeme.

Po 30 – 60 sekundách pridáme pečeň.

Podľa chuti osolíme a znížime teplotu.

 

 

Dusíme 3 minúty a panvicu zakryjeme pokrievkou.

Pripravíme si omáčku z kyslej smotany a horčice, ktorou zalejeme pečeň.

Dusíme pod pokrievkou 10 minút.

 

 

 

 

Môžeme podávať so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.

Pečeň je výborná aj len s obyčajným chlebíkom.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes